LinkedIn laat AI binnenkort voor je solliciteren

LinkedIn
© iStock / Sundry Photography
Ook bij LinkedIn is de opkomst van artificiële intelligentie niet opgemerkt gebleven. LinkedIn heeft donderdag een reeks AI-diensten gelanceerd om het platform toegankelijker te maken.

LinkedIn gaat zelfs zo ver dat AI binnenkort een nieuwe baan voor je kan zoeken én solliciteren. De AI creëert dan zelf een bijpassende cv en sollicitatiebrief. Daarnaast wordt de AI ingezet voor het aanbieden van passende leermaterialen en het verbeteren van de zoekervaring. Dat meldt TechCrunch.

Solliciteren met AI

Zoals gezegd is de AI binnenkort in staat om de last van het solliciteren van je over te nemen. In eerste plaats zal het AI-systeem daarvoor een passende baan zoeken. Hiervoor werkt LinkedIns AI op basis van prompts, zoals we die ook kennen van andere AI-systemen. Hierdoor kan je ook in normale mensentaal uitleggen waar je naar op zoek bent, in plaats van met een keyword. Die omschrijving wordt door AI geïnterpreteerd en omgezet tot zoekactie in de vacaturedatabase.

Vervolgens zal je de AI ook het solliciteren uit handen laten nemen. De AI kan bijvoorbeeld een sollicitatiebrief schrijven en je CV opstellen. Daarnaast kan de AI je CV analyseren en op basis van die analyse adviezen geven om het document verder te optimaliseren.

Verbeterde zoekervaring

Zoeken op LinkedIn moet ook een stuk makkelijker worden. Net als bij het zoeken van een geschikte baan, kiest het socialemediaplatform ook hier voor conversationeel zoeken. LinkedIn zegt hierover de komende weken meer informatie te delen.

Met ‘conversationeel zoeken’ komen ook in het zoekmenu mogelijk de keywords te vervallen. Nu kan je aanvullend de afstand binnen het netwerk en de geografische locatie aanduiden. Wanneer de AI-upgrade volgt, kan je die informatie gewoon in je vraag opnemen. Het AI-systeem zal verder al het zoekwerk uit handen nemen.

AI voor Premium-abonnees

Het gros van de genoemde AI-functies komt beschikbaar voor alle LinkedIn-gebruikers. Wie echter van “expertadviezen”, gegenereerd door AI, gebruik wil maken, zal een Premium-lidmaatschap van LinkedIn moeten afnemen. Het platform zegt voor die adviezen gebruik te maken van de kennis van bekende instructeurs als Alicia Reece, Anil Gupta, Dr. Gemma Leigh Roberts en Lisa Gates.

De AI-coaches bieden volgens de socialemedia-app “gepersonaliseerde antwoorden”, en kunnen ook geraadpleegd worden tijdens het volgen van LinkedIn Learning-cursussen.

ailinkedinmicrosoftsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals