Circle to Search ondersteunt straks ook audio-invoer

Circle to Search Google logo
© Google
Googles Circle to Search maakt het een heel stuk makkelijker om objecten die op je scherm staan te zoeken via Google. Binnenkort zou je ook audio kunnen opzoeken.

Circle to Search is een upgrade van Googles Lens-functie voor Android, waarmee je al objecten op het scherm kon opzoeken. Dit werkte echter alleen met schermafbeeldingen. Die beperking wordt met Circle to Search weggenomen: je kan nu gewoon objecten die op het scherm staan omcirkelen om ze via Google op te sporen. Momenteel is de zoekfunctie beperkt tot visuele elementen, maar Google wil dat veranderen en werkt aan audio-invoer voor de slimme zoekfunctie. Dat ontdekte Android Authority in een recente bèta van de Google-app.

Audio-zoekknop

In die testversie (15.24.28.29) noemt Google ineens een “Audio-zoekknop”. De publicatie kon de knop ook activeren. Hij verschijnt vervolgens al in Googles Circle to Search-interface, maar er zijn nog geen functionaliteiten aan verbonden. De exacte werking van de audioknop in Circle to Search is dus nog onduidelijk.

De publicatie speculeert dat de knop mogelijk kan achterhalen welke muziek er momenteel in je omgeving of op je smartphone wordt afgespeeld. Dit kennen we natuurlijk van apps als Shazam, en ook YouTube Music-app kan al tracks opsporen. Daarnaast bieden Google Pixel-smartphones al langer de mogelijkheid om muziek te herkennen, zelfs als ze in stand-by staan. Mogelijk bouwt Circle to Search voort op die systemen.

Uitgelicht artikel Google I/O 2024 Google I/O 2024: alle veranderingen voor Zoeken, Android en Gemini op een rijtje

Audio- versus spraakinvoer

De audio-zoekknop staat los van de spraakinvoer-functie van Circle to Search. Die laatste functie blijft vermoedelijk ook bestaan na de uitrol van de audio-zoekknop. Functioneel gezien gaat het ook om twee verschillende knoppen: de ene is gericht op muziek, terwijl de andere vragen beantwoordt die je zelf inspreekt.

Voorlopig zijn er nog veel vragen over de nieuwe knop van Circle to Search. De uitrol van de functie kan mogelijk nog even duren tot de volgende Feature Drop voor Android-smartphones. Die updates brengen meestal grotere wijzigingen in Android met zich mee. Of je zulke updates ontvangt, hangt niet af van de fabrikant van je smartphone: Google rolt ze uit naar alle toestellen met een ondersteunde Android-versie.

AndroidCircle to Searchgooglemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals