Nieuws

Tesla opent eerste V4 Supercharger-station van België in Diegem

V4 Supercharger
© Tesla
Tesla heeft vandaag het eerste V4- Superchargerstation van België geopend. Het 21ste snellaadstation van Tesla in België ligt in Diegem, aan de Brusselse ring.

De V4 Superchargers zijn uitgerust met langere kabels dan de eerdere V2- en V3-modellen, waardoor ook elektrische voertuigen van andere merken gemakkelijk kunnen opladen. Deze nieuwe generatie Superchargers ondersteunt momenteel pieksnelheden tot 250 kW per auto en is ontworpen om toekomstige updates en nieuwe functies mogelijk te maken. Onder optimale omstandigheden kan een Tesla Model 3 Long Range in slechts 5 minuten tot 120 km aan reikwijdte bijladen, zegt het EV-merk.

Het nieuwe Superchargerstation in Diegem beschikt over 16 laadpunten (CCS) en is gelegen bij de Holiday Inn Brussels Airport. Het station is 24/7 geopend en biedt toegang tot een winkel en toiletten, waardoor het een comfortabele stop is voor reizigers. De nieuwe locatie is een welkome optie voor wie een langere afstand moet afleggen.

21 locaties met Superchargers

België telt nu 21 Superchargerlocaties, strategisch geplaatst nabij belangrijke snelwegen. Deze stations bevinden zich op plaatsen met extra voorzieningen zoals restaurants, winkelcentra en wifihotspots. Actuele prijzen per kWh en locaties worden weergegeven op de Tesla-website en het touchscreen in de auto. Tesla’s navigatiesysteem houdt rekening met het rijgedrag van de bestuurder en past het Superchargeradvies dynamisch aan.

Het Tesla Superchargernetwerk is het grootste en meest uitgebreide snellaadsysteem ter wereld, met meer dan 15.000 Superchargers verdeeld over meer dan 1.200 locaties in 32 Europese landen. Dit netwerk blijft zich uitbreiden en maakt het steeds beter haalbaar om langeafstandsreizen door heel Europa te ondernemen, zowel voor Tesla-rijders als bestuurders van andere elektrische voertuigen.

Abonnement voor Supercharging

Tesla heeft recent een lidmaatschapsmodel geïntroduceerd voor gebruikers van het Superchargernetwerk. Dit model biedt gereduceerde Superchargertarieven voor leden. Tesla-eigenaars zijn automatisch en gratis lid, terwijl andere EV-eigenaren kunnen kiezen voor een maandelijks lidmaatschap van 9,99 euro of een jaarlijks lidmaatschap van 100 euro, wat een korting van 16 procent biedt ten opzichte van de maandelijkse optie. Klanten met een actief lidmaatschap profiteren van lagere tarieven per kWh en kunnen kiezen voor een maandelijks of jaarlijks lidmaatschap, afhankelijk van hun voorkeuren.

Uitgelicht artikel Tesla Tesla onthult komst drie nieuwe “speciale” EV’s
Connected Carsuperchargertesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals