Samsung Galaxy Buds 3 (Pro) brengen AI naar Buds-serie

Samsung Galaxy Buds 3
© Samsung
Samsung heeft na twee jaar opvolgers uitgebracht voor de Buds 2 (Pro), de Galaxy Buds 3 en Buds 3 Pro. Het zijn Samsungs eerste draadloze oortjes met AI.

Apples AirPods-reeks heeft gediend als inspiratie voor de Galaxy Buds 3 en Buds 3 Pro. De oortjes beschikken net als de AirPods over stammetjes, die ruimte bieden aan de batterij en microfoons van de in-ears. Samsung focust zich in de aankondiging vooral op de Galaxy AI-functies die het op zijn Galaxy Buds 3 introduceert.

Galaxy AI brengt gebruikers onder andere een ‘Interpreter’-modus, die je een college in een vreemde taal laat bijwonen. Wanneer je de oortjes samen met de Galaxy Z Flip 6 of Z Fold 6 gebruikt, wordt de gesproken tekst meteen voor je vertaald. Taalbarrières van studeren zijn, zo belooft Samsung, voortaan verleden tijd. Voice Command laat je daarnaast het afspelen en stoppen van muziek bedienen.

Met Adaptive Noise Control optimaliseren de Galaxy Buds 3 Pro continu de geluidskwaliteit. Als gebruiker hoef je daar niets voor te doen: Samsung zegt dat de software automatisch op zoek gaat naar de juiste balans tussen geluid en ruis. Voice Detect zorgt er daarnaast voor dat je, zonder dat je iets hoeft te doen, gesprekken kan voeren met anderen terwijl je de in-ears draagt. Ze kunnen namelijk automatisch jouw stem (en die van anderen) herkennen en weten zo dat je een gesprek aangaat.

Samsung Galaxy Buds 3 Pro
© Samsung

Gemakkelijke aanraakbediening

Dankzij de stammetjes van de Galaxy Buds 3 en Buds 3 Pro, is het volgens Samsung heel wat makkelijker om de oortjes te bedienen. Je hoeft enkel over de zijkant te vegen of hem in te drukken om de oortjes te bedienen.

Samsungs Galaxy Buds 3 hebben veel weg van Apples reguliere AirPods, met een ‘open’ design, wat betekent dat ze geen silicone tipjes bevatten. Die vind je wel op de Buds 3 Pro, die volgens Samsung een “Canal Type”-design hebben. In laymans terms: de oortjes blijven net iets beter zitten dankzij de siliconen oordopjes. Bovendien klinken de in-ears wat beter – er komt immers minder omgevingsgeluid naar binnen.

Batterijduur en connectiviteit

Samsung heeft ook de batterijduur van de Galaxy Buds 3 en Buds 3 Pro verbeterd. Op één lading gaan de Buds 3 tot 5 uur mee mét ANC, en 6 uur zonder ANC. Voor de Galaxy Buds 3 Pro bedraagt de batterijduur 6 uur met en 7 uur zonder.

Qua connectiviteit werken beide oortjes met Bluetooth 5.4 en ondersteunen ze Samsungs SSC HiFi-codec voor hifi-geluidskwaliteit, evenals AAC en SBC. Tot slot zijn de oortjes IP57 stof- en waterbestendig. Je kunt ze dus zonder problemen meenemen als je gaat sporten.

Beschikbaarheid

Zowel de Samsung Galaxy Buds 3 als de Galaxy Buds 3 Pro zijn vanaf 10 juli te pre-orderen en op 19 juli verkrijgbaar. De Buds 3 kosten 179 euro, terwijl je voor de Buds 3 Pro 249 euro moet neerleggen.

Buds 3 kopen

Buds 3 Pro kopen

audioontspanningsamsungsamsung galaxy budssamsung galaxy unpacked

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals