[Partner info] Deurbel met camera gezocht, waar let je op bij de aankoop?

Steeds meer merken die bekend staan om hun smart technologieën presenteren een zogeheten slimme deurbel, een deurbel met een camera die gekoppeld is aan je WiFi-netwerk. Denk bijvoorbeeld aan Nest, Ring, EZVIZ en Netatmo. Doordat dit een vrij nieuwe productcategorie is, kunnen we ons voorstellen dat het niet helemaal duidelijk is wat deze deurbellen nu van elkaar onderscheidt. Wil je graag een slimme deurbel, maar weet je niet precies welke je aan moet kopen? Lees dan onderstaande tips:

De camera als startpunt

Wat is het belangrijkste verschil tussen een slimme en een ‘domme’ deurbel? Precies, de camera. Het eerste om naar te kijken is daarmee ook de camera. Wat is de beeldkwaliteit en hoe zijn de kijkhoeken, kan de camera daarnaast ook zien in het donker?

De beeldkwaliteit spreekt voor zich, hoe beter de camera, hoe scherper het beeld is dat je ziet. Vrijwel alle bekende deurbellen van eerdergenoemde merken beschikken echter over een Full HD-camera, alleen bij goedkope varianten zal dit niet altijd het geval zijn. Wil je de deurbel met het beste beeld? Kies dan voor de Nest hello van 50five, deze biedt een beeld van 1600×1200 pixels.

Hoe breder de kijkhoeken, hoe meer je ziet natuurlijk. Als je bijvoorbeeld een hele brede tuin hebt, is het wel zo prettig om ook de hele tuin in beeld te kunnen brengen. Het is ook verstandig om eens te kijken naar accessoires. Zo zijn voor de Ring deurbellen zogeheten “corner” en “wedge” kits beschikbaar, waardoor je de camera naar beneden of in een hoek kan richten, voor een optimaal beeld. Denk voor aankoop van een deurbel met camera eens na waar je deze gaat plaatsen en hoe deze dan een optimaal beeld kan laten zien.

Op batterijen of netstroom?

Is er elektriciteit beschikbaar op de plek waar jij je deurbel op wilt hangen? Zo niet, is het verstandig een deurbel te kopen die werkt op batterijen. De Ring 2 is dan waarschijnlijk de beste optie voor je. Hiervoor zijn ook herlaadbare accu’s beschikbaar, zodat je deze gemakkelijk kan verwisselen. Deze accu’s houden het gemakkelijk meerdere maanden tot een jaar vol, afhankelijk van het gebruik en de weersomstandigheden.

Is er netstroom aanwezig? Dan is dit een gemakkelijkere oplossing, je hoeft de batterijen of accu dan namelijk nooit te vervangen, er is constant stroom aanwezig. De Ring Pro en EZVIZ DB1 deurbellen kan je hier eenvoudig plaatsen. De Nest Hello vergt echter iets meer moeite en een 16-24V transformator om deze goed werkend te krijgen. De Nest Hello is daarmee geen product dat eenvoudig te installeren is.

Bewegingssensor voor extra veiligheid

Naast de deurbel met camera functionaliteit, waardoor de deurbel als het ware als een intercom functioneert, beschikken sommige slimme deurbellen over een bewegingssensor. Deze zorgt ervoor dat je een melding op je smartphone ontvangt wanneer de deurbel beweging detecteert. Mochten ongewenste figuren zich dan bij je deur begeven, kan je dit direct in de gaten houden. Bij de Nest Hello is het zelfs mogelijk bewegingszones te bepalen. Dit zorgt ervoor dat je geen meldingen ontvangt wanneer mensen simpelweg voorbijlopen over het trottoir.

Ook hebben een aantal deurbellen de mogelijkheid om personen te herkennen. Zo kan de deurbel je direct een seintje geven wie er voor de deur staat, voordat je zelf gekeken hebt.

Cloudopslag met abonnement

Wil je de beelden van de camera bewaren? Dan is dit vaak mogelijk door middel van opslag in de cloud. Dit is echter over het algemeen niet gratis. Zo heb je hier bij de Nest Hello het Nest Aware abonnement aan €5 per maand nodig. Bij Ring deurbellen vergt dit het Ring Protect Plan, welke €3 per maand kost. Voor beide abonnementen geldt dat beelden 30 dagen bewaard blijven.

Een deurbel kopen

Wil je een kwalitatieve deurbel kopen die ook veel connectiviteitsoplossingen biedt, zoals samenwerking met Google Assistant of Apple HomeKit? Dan zijn er in feite slechts een paar opties verkrijgbaar, namelijk:

  • Nest Hello
  • Ring Doorbell
  • Ring 2
  • Ring Pro
  • EZVIZ DB1
  • Binnenkort de Netatmo Slimme Video Deurbel
cameraslimme deurbel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN