Partnerinfo

[Partner Info] 4 redenen waarom je voor een elektrische mountainbike moet gaan

De elektrische stadsfiets kennen we al langer, maar de elektrische mountainbike is pas recent aan een opmars begonnen. Veel mountainbikers nemen dan ook een afwachtende houding aan. Dat is best vreemd want bij het mountainbiken moeten we vaak grote inspanningen leveren en is wat extra ondersteuning best wel welkom.

Bovendien sluit het aan bij een veelzijdig trainingsschema en is het net zo fijn wanneer je met z’n allen aan hetzelfde tempo de bergpaadjes ontdekt. Er zijn verschillende redenen waarom je misschien toch beter voor een elektrische mountainbike gaat.

# 1. Spieren anders trainen

Mountainbiken doe je natuurlijk net omwille van de inspanningen dus waarom zou je dan ondersteuning willen? Omdat je ook met een e-mountainbike perfect kan trainen, maar dan op een andere manier. Ondersteuning wil per slot van rekening niet zeggen dat je zelf niks meer hoeft te doen.

Met een e-mountainbike kan je langere ritten maken, waarbij je eerder focust op uithoudingsvermogen in plaats van de typische krachten die je nodig hebt om een steile heuvel te beklimmen. Daarnaast kan je met een e-mountainbike hogere snelheden bereiken waarbij je spieren op een andere manier worden gebruikt. Vooral omdat je ook met wat extra gewicht moet omgaan. Dat maakt een e-mountainbike soms best wel een uitdaging.

Ten slotte is een e-mountainbike ook gewoon een goed idee voor recuperatietrainingen waarbij je nog niet meteen het maximum uit je spiermassa moet halen. Een goede e-mountainbike kan dan ook perfect aansluiten bij je trainingsschema, maar dan heb je daarnaast natuurlijk ook nog een klassieke (minder zware) mountainbike nodig.

# 2. Gezellig samen op de fiets

Het probleem met mountainbiken in groep is dat niet iedereen dezelfde conditie heeft. Je zit vaak samen op ruig terrein en dan is voortdurend wachten niet altijd even tof of realistisch. Een goede elektrische mountainbike voorkomt dergelijke frustraties. Het is perfect mogelijk om de motor van de elektrische mountainbike zo in te stellen dat iedereen op een gelijk tempo het ruige terrein verkent. Een elektrische mountainbike is nu eenmaal ook ideaal als je een dagje ouder wordt en niet helemaal meer meekan met dat jong geweld. Het belangrijkste is dan wel dat je goed let op de capaciteit van de batterij want wie meer ondersteuning wil, zal ook meer energie verbruiken.

# 3. Je hebt keuze zat

De e-mountainbike is er niet alleen voor senioren die het wat lastiger beginnen krijgen om hun jongere kompanen te volgen. Een e-mountainbike kan ook echt een belangrijke toevoeging zijn voor ervaren mountainbikers die meer willen halen uit hun trainingen. Omdat elektrische mountainbikes zich net op meerdere doelgroepen focussen, zijn er ook veel modellen op de markt. Deze komen dan ook in uiteenlopende gewichtsklassen, materialen, accu’s, actieradiussen enzovoort. Voor elk budget en binnen elke smaak kan je wel een sportieve elektrische fiets vinden en dat is best wel fijn.

# 4. Trainen van de snelle techniek

Met een e-mountainbike maak je eenvoudiger snelheid en dat maakt een e-mountainbike eveneens geschikt voor professionele mountainbikers die op de snelle techniek willen trainen. Vooral voor wie op termijn de Vlaamse heidegrond en bospaadjes wil omruilen voor stevigere ritjes in Tirol, is het goed om al eens aan hogere snelheden te oefenen zonder daarbij het overzicht te verliezen. Dat extra gewicht van de e-mountainbike is vergelijkbaar met de lading die je gegarandeerd moet meenemen tijdens een uitdagende en langere fietstocht. Een ideale en realistische manier om je voor te bereiden op de vele afdalingen. En iedereen weet dat afdalen lastiger is dan klimmen.

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business