Partnerinfo

iPhone 12 gelanceerd: deze 3 specs zijn de moeite waard!

iPhone 12 Pro
Wint het nieuwste toestel van Apple het van de Galaxy S20 die Samsung eerder al op de markt bracht?

De iPhone 12 (Apple) is gelanceerd, wat veel consumenten aan het twijfelen zal brengen. Is het al tijd om mijn oude telefoon te vervangen voor de nieuwe iPhone 12? In dit artikel zoomen we in op drie belangrijke specificaties, die de nieuwe iPhone uniek maken. We kijken naar het formaat van de nieuwe toestellen, de nieuwe camera in de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max en de verbeterde chipset aan boord van de smartphones. Overweeg jij om de nieuwe iPhone 12 kopen? 

#1: het formaat van de nieuwe iPhone 12

Het basismodel van de iPhone 12 en ook de iPhone 12 Pro hebben het formaat van hun voorganger uit 2019 behouden, met 6.1 inch. Voor de iPhone 12 Mini geldt dat het een van de kleinste smartphones is die Apple de laatste jaren op de markt bracht. Het model heeft een formaat van 5.4 inch. Het grootst is de iPhone 12 Pro Max, met een formaat van maar liefst 6.7 inch. Het maakt dit model de grootste smartphone die Apple ooit produceerde.

Opvallend aan de nieuwe toestellen van Apple is de platte zijkant. Modellen uit de laatste jaren hadden een bolle zijkant. Het geeft de nieuwe iPhone een strakke, moderne look. 

#2: de camera in de iPhone 12

De camera van de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max is uitgevoerd met een extra dieptesensor, de LiDAR-sensor. We kennen deze sensor uit het nieuwste model iPad Pro, welke begin dit jaar op de markt kwam. Met deze extra sensor haal je nog meer uit AR-toepassingen binnen apps. Een goed voorbeeld van zo’n toepassing is Pokémon Go, het populaire spelletje dat al jaren door een groot aantal liefhebbers gespeeld wordt. Daarbij komt deze sensor van pas, wanneer je voorwerpen wilt meten. Daarbij komt de LiDAR-sensor de kwaliteit van foto’s en video’s ten goede. Zo maak je haarscherpe beelden van hetgeen er om je heen gebeurt! 

#3: chipset aan boord van de iPhone 12

Een derde verbetering in de nieuwe iPhone 12 zit in de chipset van het toestel. Deze chipset, de A14 Bionic chipset, is krachtiger dan zijn voorgangers. Op deze manier ben je verzekerd van soepele beelden bij het gebruik van AR- en VR-toepassingen. Bij het alledaagse gebruik van je toestel zal je de verbetering van de chip niet direct merken.

Opvallend is dat de batterijcapaciteit van de iPhone 12 iets verminderd is, naar 2815 mAh. Dit lijkt gecompenseerd te worden door het feit dat de nieuwe chipset energiezuiniger werkt ten opzichte van voorgangers. Het betekent dat de iPhone 12 niet vaker opgeladen hoeft te worden dan de iPhone 11.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business