Partnerinfo

[Partnerinfo] Welke techkoopjes kan je dit jaar verwachten op Black Friday?

Dit jaar zal Black Friday allicht noodgedwongen digitaal plaatsvinden, maar dat maakt de kortingen er niet minder interessant op. Net als altijd zijn de grootste koopjes te doen voor wie techspullen in huis wil halen, terwijl je voor kleding dan weer beter wacht tot de solden.

De meeste kortingen bedragen zo’n 20%, maar soms lopen ze ook hoger op. Waar mag je dit jaar de grootste kortingen verwachten en wat laat je beter links liggen?

Gamen met korting

De PlayStation 5 en de Xbox Series X zijn net gereleaset en de kans dat je deze spelconsoles met een noemenswaardige korting zal kunnen kopen is klein. De vraag is momenteel nog veel te groot en veel verkopers hebben het sowieso al moeilijk om tijdig hun voorraden aan te vullen, laat staan dat ze de toeschietelijke nood voelen om ze met kortingen de deur uit te jagen. Hier hoef je dus niet veel te verwachten.

Toch kan je allicht wel een aantal andere benodigdheden met korting scoren. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe hoofdtelefoon voor bij je gameconsole. Vorig jaar noteerde de Nederlandse consumentenorganisatie Consumentenbond de grootste kortingen op speakers, soundbars en koptelefoons en ook dit jaar zal dit waarschijnlijk niet anders zijn. Alles wat met geluid te maken heeft, kan je met mooie kortingen vinden.

Een nieuwe 4K-televisie om het maximum te halen uit de vernieuwde mogelijkheden van de PlayStation 5 kan, maar hier hoef je in principe geen superdeals te verwachten. Blijf je gewoon trouw aan je oude gameconsole? Dan mag je op de vorige generatie gameconsoles en hun benodigdheden wel flinke kortingen verwachten. Vooral bij sportgames zijn kortingen tot meer dan 40% niet ongewoon.

Mobiele telefonie

Black Friday is zoals vanouds het ideale moment om een nieuwe smartphone aan te schaffen. Smartphones verouderen steeds sneller en voor je het weet worden ze niet meer ondersteund, terwijl je ze nu niet bepaald goedkoop kan noemen. Elk jaar zijn er op Black Friday goedkope smartphones te vinden en het is zeker geen slecht idee om ze dan aan te schaffen. Kijk wel altijd even wat ze onder de motorkap hebben zitten en tot wanneer de smartphone wellicht zal worden ondersteund. Hier kan je ook meteen eens de verschillende accessoires bekijken, want bijvoorbeeld AirPods zal je allicht met kortingen van meer dan 25% kunnen kopen. En dat is toch al eens de moeite waard!

Elektrische tandenborstels, koffiemachines en printers

De laatste jaren werden elektrische tandenborstels vaak met grote kortingen verkocht en ook dit jaar blijkt dat het geval te zijn. De eerste koopjes die ons bereikten wezen alvast op kortingen die tot meer dan 50% bedragen. De reden hiervoor is dat fabrikanten ook zelf hun prijzen laten zakken omdat dit nu eenmaal past in hun businessmodel: door nu meer elektrische tandenborstels te verkopen, verkopen ze later meer dure opzetstukjes en verdient de hoge korting zichzelf terug. Hetzelfde zie je bijvoorbeeld ook gebeuren met koffiecapsule-automaten en printers. Wees dan ook altijd kritisch voor zo’n deals en bekijk even wat de aanvullingen je zullen kosten. Soms kan het alsnog interessanter zijn om voor een duurder model te kiezen.

Spotgoedkope keukenmachines

Opvallend is dat dit jaar de kortingen voor keukenmachines eveneens hoog oplopen. Via het overzicht met de Black Friday aanbiedingen van de organisatie Black Friday Expert vinden we bijvoorbeeld kortingen van 35 tot 50% terug op keukenmachines van merken als Bestron, Bosch en AEG. Het gaat vaak om kwalitatieve toestellen die jaren meegaan. Ook hier kan je dus zeker koopjes doen.

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business