Partnerinfo

Printrevolutie: de voordelen van een A4-printer voor het mkb

In de afgelopen jaren hebben we de opkomst gezien van een printer die steeds relevanter wordt: de A4-printer.

Hoewel er enige weerstand klinkt vanuit verschillende branches, brengt deze klasse van printers een groot aantal voordelen met zich mee voor de werkplek. Met name het mkb en kleinere bedrijfsafdelingen profiteren van de Wi-Fi-connectiviteit, snelheid, gebruiksvriendelijkheid en kostenbesparingen die gepaard gaan met een A4-printer.

Sommige kopers kiezen nog steeds voor A3-apparaten om er zeker van te zijn dat ze “het beste” krijgen qua functies en prestaties. Het is echter een misvatting dat printers met een extra lade voor grootboek- of 11′ x 17′-papier een must-have zijn voor alle organisaties. Geavanceerde apparaten voor A4-papier bieden alles wat een hoogwaardige A3-machine ook te bieden heeft. Alleen dan zonder het grote formaat, de hogere aanschafprijs, de hogere operationele kosten en de impact op het milieu.

A3-apparaten blijven onmisbaar voor grote ondernemingen, notarissen, architectenbureaus, designcenters en soortgelijke beroepen waar unieke printbehoeften bestaan. De A4-printer brengt echter een ware revolutie teweeg bij flexibele mkb’ers, co-werkplekken en thuiskantoren met normale printbehoeften – en dit is waarom:

Snel en compact

De bedrijfsvriendelijke GO Line van Lexmark biedt een printsnelheid van 24 tot 26 kleurenpagina’s per minuut voor kleurenapparaten, terwijl de zwart-witapparaten tot 36 pagina’s per minuut kunnen printen. Deze prestaties zijn vergelijkbaar met die van typische A3/11×17-apparaten in dezelfde klasse en voldoen aan de vereisten van veel mkb’ers.

Bovendien kunnen de MFP’s van de Lexmark GO Line draadloos verbinden met andere kantoorapparaten. Daarbij nemen ze tot 30% minder ruimte in beslag dan een A3-printer in dezelfde klasse. Bovendien verbruiken ze bijna 50% minder stroom.

Ondersteuning voor intensieve printopdrachten

De printaantallen die mkb’ers nodig hebben, zijn geen probleem voor de meeste betrouwbare A4-printers en -MFP’s. De Lexmark GO Line-modellen hebben een maximale invoercapaciteit van 4.500 vellen en een maximale maandelijkse afdrukcyclus van 350.000 pagina’s. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface bieden deze A4-apparaten productiviteitsopties die voorheen alleen beschikbaar waren op grotere printers.

Kostenbesparingen

De GO Line-apparaten van Lexmark zijn tot 30 procent kleiner en lichter dan de vorige producten van Lexmark. Daardoor zijn ze geschikt voor kleinere ruimtes. Wi-Fi is standaard aanwezig, evenals verbeterde connectiviteit en ondersteuning voor mobiele gebruikers. Zo is men verzekerd is van ononderbroken printen en de laagste kosten per pagina. De duurzame onderdelen gaan, afhankelijk van het gebruik, tot wel 300.000 pagina’s mee, zodat de totale gebruikskosten laag blijven. En omdat de meeste verbruiksartikelen, supplies en onderdelen door klanten zelf kunnen worden vervangen, wordt er bespaard op servicekosten.

Voldoet aan de normen voor duurzaamheid

A4-apparaten worden geleverd met functies die van invloed zijn op de algehele duurzaamheid van een bedrijf, waaronder verbeterde instellingen voor energiebeheer die helpen om energie te besparen. Stroomverbruik wordt verminderd omdat de fusers direct opwarmen en het apparaat daardoor sneller kraar is voor gebruik. De modus voor tonerbesparing helpt om de hoeveelheid gebruikte toner op een pagina te verminderen. Daarnaast is Lexmark toonaangevend in het recyclen van printcartridges. Dat in combinatie met het unieke Lexmark Cartridge Collection Programme zorgt dit voor een afvalvrije verwerking na gebruik.

Inzicht krijgen in de printbehoeften van gebruikers op kantoor is essentieel om het printerpark te optimaliseren. Bedrijven die op zoek zijn naar mogelijkheden om te besparen, kunnen overwegen om A4-apparaten te gebruiken in plaats van 11×17-machines. Hoewel sommige gespecialiseerde teams duidelijk behoefte hebben aan printen op A3-formaat, ervaren de meeste teams dat een A4-printer niet alleen toereikend is, maar ook een stuk slimmer!

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business