Partnerinfo

De vele voordelen van een sim-only abonnement

Je volgt wellicht de ontwikkelingen op vlak van smartphones op de voet. Maar wist je dat je die smartphone op verschillende manieren kan gebruiken? En dat het wellicht aangewezen is, vooral in coronatijden, om over te schakelen op een sim only abonnement?

Hieronder lees je wat voor mogelijkheden er zijn qua abonnementen en waarom sim only voor jou misschien wel eens de beste oplossing zou kunnen zijn.

Combinatie van telefoon en abonnement
Het klinkt aantrekkelijk: telecomproviders die prachtige smartphones aanbieden voor haast geen geld. In de kleine lettertjes staat echter dat dit enkel kan in combinatie met een abonnement. En net dit laatste is meestal heel duur. In het contract staat bovendien dat je vele maanden lang gebonden bent. En er is meestal een BKR-registratie nodig.
Maar door corona bevind je je veel vaker binnenshuis. Een plaats waar het voor je smartphone veiliger is. Zo hoef je niet direct een nieuwe wanneer de contractduur verlopen is. En je hebt ook minder GB nodig, want thuis heb je wifi. Waarom dan blijven betalen voor al die dure data?

Prepaid
Sommigen verwarren sim only met prepaid. Prepaid (letterlijk vooraf betaald) betekent dat je een simkaart hebt en daar vooraleer je telefoneert een beltegoed voor koopt. Is dat tegoed op, dan koop je er gewoon een nieuw. Dit heeft niets te maken met maandelijkse abonnementen.

Sim only
Bij een sim only abonnement betaal je maandelijks een vaste prijs. Je contract omvat echter geen toestel. De contractduur is dikwijls minimum een jaar, maar er is in de loop van dat jaar veel flexibiliteit mogelijk. Soms kan je maandelijks opzeggen, eventueel met wat extra kosten.

De voordelen
– Veel goedkoper. Lagere maandelijkse kostprijs. Je betaalt geen toestel af.
– Geen BKR-registratie nodig.
– Grote flexibiliteit: kies zelf je belminuten en data, die je vaak ook nog kunt meenemen naar een volgende maand.
– Heb je toch een nieuwe smartphone nodig, dan is de keuze veel groter wanneer je die apart koopt, want je bent niet gebonden aan het beperkte aanbod van je provider.

E-sim
Embedded sim of e-sim wordt de opvolger van de plastic simkaart. De werking is dezelfde, maar je hebt geen kaartje meer nodig. E-sim zit ingebouwd in je toestel.
De nieuwe virtuele kaart heeft alvast een pak voordelen. Je hoeft niet over meerdere kaartjes te beschikken wanneer je verschillende nummers hebt. Ook overstappen naar een andere provider wordt op die manier kinderspel. Prutsen met een paperclip om de kaart uit je toestel te halen behoort tot het verleden. Een virtuele kaart is ook veiliger en in smartphones kan de vrijgekomen ruimte benut worden voor bijvoorbeeld een grotere accu. Het systeem zal zich trouwens niet beperken tot smartphones. Dezelfde virtuele verbinding kan toegepast worden voor zaken zoals slimme verlichting, brandmelders en ook voor smartwatches.
Voorlopig is het voor de meesten nog toekomstmuziek. Er zijn momenteel weinig providers die virtueel bellen aanbieden en je hebt ook een smartphone nodig die het ondersteunt en dat aantal toestellen is nu nog beperkt. Maar wat niet is, kan en zal nog komen.

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business