In 2021 komt Visa met een kredietkaart op de markt waarmee gebruikers bitcoins kunnen sparen, net zoals bijvoorbeeld airmiles. Visa gaat hiervoor een samenwerking aan met de startup BlockFi.

Advertentie

Kredietkaarten kunnen voor heel wat zaken gebruikt worden, van het betalen van de autoverzekering tot uitgesteld betalen. Bitcoins sparen is nieuw en alleen mogelijk met de Bitcoin Rewards Visa Credit Card.

Samenwerking met BlockFi

BlockFi is een in New York City gevestigde start-up, bekend om zijn kredietverlening, rentedragende cryptoproducten en tradingdesk. In het eerste kwartaal van volgend jaar zal Visa samen met BlockFi de eerste langverwachte bitcoin beloningen met creditcard lanceren. CEO Zac Prince zei dat de creditcard de eerste in zijn soort zal zijn in een branche die al verzadigd is met bitcoin-debitcards. Veel van de betaalpassen die in het crypto-ecosysteem bestaan, zijn van het soort dat is gericht op crypto spenderen. De creditcard richt zich op mensen die hun bitcoin willen houden en hier rendement op willen maken. Onlangs steeg Bitcoin naar de hoogste koers ooit, waardoor er veel mensen zijn die hun BTC niet uit willen geven. Terwijl BlockFi werkt aan functionaliteit waarmee gebruikers hun BlockFi-creditcardschuld met crypto kunnen betalen, zal het bedrijf klanten vooral aanmoedigen om de kaart te gebruiken voor dagelijkse uitgaven, niet om schulden te maken.

Maandelijks bitcoin sparen

De kaart werkt eenvoudig. Nadat een gebruiker zich heeft aangemeld en is goedgekeurd, ontvangt deze een kredietlimiet (in USD). Deze limiet is elke maand te besteden en wanneer het openstaande saldo op tijd wordt betaald, wordt er geen rente over het negatieve saldo in rekening gebracht. Voor elke transactie die een gebruiker op de kaart doet, wordt 1,5 procent cashback opgebouwd en vervolgens automatisch omgezet in bitcoin en op het persoonlijke BlockFi-account gestort. Dit gebeurt maandelijks. BlockFi biedt ook een aanmeldingsbonus van $250 in bitcoin aan nadat een gebruiker $3.000 of meer uitgeeft op de kaart binnen drie maanden. Het gebruik van de creditcard kost $200 per jaar. Na de lancering van het product is het bedrijf van plan om in de loop van de tijd meer functies en aanbiedingen toe te voegen, zowel op als buiten het BlockFi-platform.

Wachtlijst

Klanten met gefinancierde accounts bij BlockFi kunnen per direct op de wachtlijst komen. In januari maakt het bedrijf de wachtlijst openbaar en in het voorjaar van 2021 beginnen ze met het verzenden van kaarten. In eerste instantie zal de creditcard alleen in de VS verkrijgbaar zijn, maar BlockFi en Visa moedigen ook mensen van buiten de VS aan om op de wachtlijst te gaan staan. Zodra de creditcard ook in België beschikbaar is, ontvang je een notificatie als je op de wachtlijst staat. Visa werkt momenteel ook samen met Coinbase aan de Coinbase Card. Met deze betaalpas kunnen gebruikers hun aankopen met bitcoin betalen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here