Partnerinfo

Waar moet je op letten als je een soundbar aanschaft?

Hoe kies je de juiste soundbar voor je televisie? Aan deze punten moet je extra aandacht besteden.

Soundbars hebben de afgelopen jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen. Steeds meer mensen kiezen voor een soundbar omdat het geluid van televisies steeds minder wordt. Dit heeft dan weer te maken met het feit dat televisies steeds dunner worden. Maar waar moet je op letten als je een soundbar aanschaft? In dit artikel lees je er meer over.

Plaatsing

Denk goed na waar je de soundbar plaatst. In het meest ideale geval bevindt de soundbar zich direct onder de televisie, maar dit is niet altijd mogelijk. Ook vinden sommige mensen het prettig als de soundbar wordt opgehangen. Houd er in dat geval rekening mee dat je (waarschijnlijk) een beugel nodig hebt.

Kies voor een actieve soundbar

Er zijn tegenwoordig zowel passieve- als actieve soundbars te verkrijgen. Een externe versterker is nodig om een passieve soundbar te laten functioneren. Dit kost weer extra ruimte en is in de meeste gevallen niet wenselijk. Actieve soundbars hebben van zichzelf een krachtiger geluid.

Connectiviteit

Soundbars dienen uiteraard aan de televisie te worden gekoppeld en dit kan doorgaans op meerdere manieren. Veel soundbars beschikken over bluetooth, wifi of een gewone audiopoort. Bedenk van tevoren op welke manier jij de soundbar wilt verbinden aan je televisie. Beschikt jouw televisie bijvoorbeeld niet over bluetooth of wifi? Kies dan een soundbar die je bekabeld kan aansluiten op je televisie.

Connectie met andere speakers

Veel mensen maken de keuze om naast een soundbar ook andere externe speakers aan te schaffen. Wil je de soundbar in combinatie met deze speakers gebruiken? Zorg er dan voor dat ze met elkaar verbonden kunnen worden. Vaak kunnen apparaten van hetzelfde merk (bijvoorbeeld de Sonos apparaten) makkelijker met elkaar verbonden worden dan verschillende merken. Hou hier dan ook tijdens de aanschaf rekening mee.

Persoonlijke assistent

Tegenwoordig beschikken veel soundbars over een persoonlijke assistent in de vorm van Siri of Google Assistant. Is dit voor jou belangrijk? Hou er dan in je keuze rekening mee. Niet iedere soundbar beschikt namelijk standaard over deze functionaliteit.

Bepaal een budget

Voordat je op zoek gaat naar een soundbar is het verstandig om een budget vast te stellen. Soundbars zijn te verkrijgen in heel veel prijscategorieën en daardoor kan je soms door de bomen het bos niet meer zien.

Stroomverbruik

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de zuinigheid van het apparaat. Bepaalde soundbars kunnen behoorlijke energieslurpers zijn, dus een goedkope energieleverancier is dan geen overbodige luxe. Echter, ook tijdens de aanschaf van de soundbar kun je er op letten dat de soundbar geen grootverbruiker is. Zo voorkom je onaangenaam hoge kosten van de energierekening.

Deze blog werd geschreven door één van onze partners. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

audiosoundbartips

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN