Partnerinfo

Hoe optimaliseer je jouw Magento webshop?

Magento
Een Magento webshop die € 100.000,- per dag verdient, zou elk jaar $ 2,5 miljoen aan omzet verliezen als de laadtijd van de pagina met 1 seconde toeneemt. Het kiezen van een geschikte e-commerce-applicatie voor jouw website is nu een moeilijke keuze.

Er zijn nu veel opties beschikbaar. Je kunt ervoor kiezen om voor WooCommerce, Prestashop, OpenCart en vele andere beschikbare opties te gaan. Veel winkeleigenaren geven er echter de voorkeur aan om met Magento te werken omdat het een robuuste applicatie is die een hogere mate van maatwerk biedt.

Het is gemakkelijker om een ​​Magento-winkel te schalen, zodat je je aan de applicatie kunt houden wanneer jouw bedrijf groeit. Magento, een e-commerce-applicatie die in 2008 door Varien is uitgebracht, is één van de meest geprefereerde e-commerce-oplossingen voor online winkels.

Laten we Magento versnellen

Magento staat erom bekend problemen te hebben met snelheid en prestaties. Deze factoren hebben een directe invloed op de gebruikerservaring. Voor eigenaren van e-commerce is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de winkel snel functioneert, aangezien de snelheid van een winkel de SEO, het verlaten van de winkelwagen en de verkoop beïnvloedt. Als je een Magento-winkeleigenaar bent, kun je deze tips volgen om jouw Magento-winkel te optimaliseren.

Upgrade naar de nieuwste versie

Als eigenaar is het belangrijk dat je jouw Magento webshop upgrade naar de nieuwste versie, zodra deze beschikbaar komt. Magento stelt de gebruikers op de hoogte van elke kritieke update die beschikbaar komt. De huidige versie van Magento zit meestal vol met bugfixes, beveiligingspatches en prestatieverbeteringen. Het upgraden van jouw Magento-winkel vergt wat werk en je hebt misschien wat technische hulp nodig als je niet bekend was met het admin-paneel. Zorg er altijd voor dat je jouw nieuwste versie kunt upgraden naar Magento met composer.

Hosting

Wat vaak vergeten wordt, ten onrechte, is het belang van de juiste hosting. Kies niet voor een hoster die Magento 2 hosting aanbiedt voor een appel en een ei, maar zorg dat je kiest voor een hoster die gespecialiseerd is in dit softwarepakket.

Beeldoptimalisatie

In een e-commerce winkel bestaat meer dan de helft van de website uit afbeeldingen. Het is dus belangrijk om de productafbeeldingen te optimaliseren, aangezien dit een aanzienlijke invloed heeft op de laadtijd van jouw winkelpagina’s. Je kunt de afbeeldingen comprimeren met behulp van een fotobewerkingstool zoals Photoshop, Image Optimizer voordat je ze uploadt naar de website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business