Partnerinfo

Dit zijn de beste zakelijke monitors van MSI voor dagelijks gebruik

MSI zakelijke monitoren
© MSI
Als je aan MSI denkt, denk je waarschijnlijk aan gaming. De ervaringen die het merk opdeed in de gamingbranche zet het nu in om de beste zakelijke monitors voor jouw thuiskantoor te maken. Wij bekeken drie opties in de zakelijke line-up en helpen je de ideale keuze te maken.

MSI heeft dus zeker niet alleen meer gamingproducten. Het merk brengt zijn zakelijke monitoren al enige tijd uit in de Prestige en Modern-reeksen; twee series die qua productdesign perfect op de Creator, Modern en Summit-laptops van MSI aansluiten. Die laptops zijn net als de monitoren op de zakelijke markt gericht en dus ideaal voor je thuiskantoor.

We focussen ons voor dit overzicht op drie zakelijke monitoren van MSI – de Modern MD272QP, Pro MP273QV en Pro MP341CQ. Ze zijn ieder geschikt voor zakelijk gebruik, maar bedienen tegelijk ook elk een ander publiek. Welke jij moet hebben? Hieronder belichten we elke monitor in detail, zodat de keuze snel gemaakt is.

MSI Pro MP273QV

 • Formaat: 27-inch
 • Resolutie: 2.560 x 1.440 (WQHD)
 • Helderheid (max.): 250 nits
 • Beeldverversing: 75Hz
 • Aansluitingen: HDMI 1.4b (2x), DisplayPort 1.2a (1x), audio-uitvoer (1x)
 • Extra’s: Less Blue Light PRO, Anti-flicker, VESA-mount (75 x 75mm)

MSI’s Pro MP273QV is bij uitstek geschikt voor zakelijk gebruik. De WQHD-resolutie van het 27-inch paneel zorgt ervoor dat tekst een pak scherper is dan op standaard Full HD-monitoren. Zeker als de tekst die je leest wat kleiner is, zorgt dit ervoor dat het je ogen minder moeite kost om de teksten te lezen. MSI besteedde ook op andere manieren aandacht aan je ogen. Zo beschikt het scherm over de zogenaamde ‘Less Blue Light PRO’-functie die schadelijk blauw licht filtert én er daarmee voor zorgt dat je ogen minder vermoeid zijn na een dag werken.

MSI PRO MP273QV

Met de verversingssnelheid van 75Hz is het bovendien net wat aangenamer om door webpagina’s en tekst(documenten) te scrollen. De hogere verversingssnelheid maakt ook dat je er na werktijd gerust een potje mee kan gamen. Volgens MSI ondersteunt de MP273QV Adaptive-Sync om de beeldverversingsfrequentie dynamisch aan te passen, zodat vervorming van het beeld te allen tijde wordt voorkomen.

Qua aansluitingen is de Pro MP273QV uitgerust met twee HDMI 1.4b-poorten, één DisplayPort 1.2a-aansluiting en een 3,5mm audio-uitvoer.


MSI PRO MP341CQ

 • Formaat: 34-inch (21:9, ultrawide)
 • Resolutie: 3.440 x 1.440 (UWQHD)
 • Helderheid (max.): 300 nits
 • Beeldverversing: 100Hz
 • Aansluitingen: HDMI 2.0b (2x), DisplayPort 1.2a (1x), audio-uitvoer (1x)
 • Extra’s: blauwlichtfilter, Anti-flicker, 1500R-curve, VESA-mount (100 x 100mm)

Vind je een 27-inch monitor net wat te klein? Kijk dan zeker bij de 34-inch PRO MP341CQ. Net als de MP273QV die we hiervoor bekeken, biedt de 34-inch monitor een (U)WQHD-resolutie. De U staat in dit geval voor ultrawide. Dit betreft namelijk een ultrawide-monitor met een 21:9-beeldverhouding. Zo’n ultrawide-monitor is ideaal om meerdere vensters naast elkaar te openen, en een spreadsheet-liefhebber kan zijn lol niet op met zo’n brede monitor. Ook voor videobewerking kan dit handig zijn, je krijgt er immers ineens een pak ruimte op je tijdlijn bij.

MSI PRO MP341CQ

Ondanks dat het beeld veel breder is dan een reguliere 16:9-scherm, hoeft dat niet per se ook zo te voelen. MSI heeft de monitor namelijk een 1500R-curve meegegeven waardoor het paneel licht naar je toe is gebogen. In het kort zorgt dit ervoor dat het scherm, in welke hoek je er ook naar kijkt, even ver van je af lijkt te staan. Vensters, teksten en beelden ogen zo minder snel vervormd.

Functies als het blauwlichtfilter, de anti-flicker-technologie en de hogere beeldverversing blijven op de MP341CQ behouden. Wel ligt die verversingssnelheid iets hoger, op 100Hz, wat hem nog net iets geschikter maakt om na werktijd mee te gamen. Voor de verbinding met je laptop of desktop maak je gebruik van de HDMI 2.0b (2x) of DisplayPort 1.2a-aansluiting.


MSI Modern MD272QP

 • Formaat: 27-inch
 • Resolutie: 2.560 x 1.440 (WQHD)
 • Helderheid (max.): 300 nits
 • Beeldverversing: 75Hz
 • Aansluitingen: USB-C (met DP Alt-mode en USB-PD), HDMI 1.4b (1x), DisplayPort 1.2 (1x), audio-uitvoer (1x), USB 2.0 Type B (1x), USB 2.0 Type A (2x)
 • Extra’s: in hoogte verstelbaar, Less Blue Light PRO, Anti-flicker, VESA-mount (75 x 75mm)

Liefhebbers van in hoogte-verstelbare monitors opgelet: de MD272QP is de enige monitor van MSI in dit overzicht die in hoogte versteld kan worden. Ook kan je de monitor verticaal positioneren als je hem bijvoorbeeld als side-monitor gebruikt. Als we de specificaties doorkijken, wordt ook meteen duidelijk dat dit dé monitor is voor degenen die hun beeldscherm graag via usb-c aansluiten op hun laptop. De USB-C-aansluiting biedt ook ondersteuning voor USB-PD en laad je laptop op met 65 watt; de lader van je laptop kun je met deze monitor dus gerust in je rugzak laten zitten.

MSI Modern MD272QP

Daarnaast kun je de monitor gebruiken als dock voor usb-apparaten. Op de monitor vind je namelijk twee usb-a-poorten die je via USB-B of USB-C met je computer verbindt. MSI voegde ook een KVM-switch toe om meerdere computers met één toetsenbord en muis te bedienen. Plug de kabels van je toetsenbord en muis dus gerust in je monitor en schakel zo moeiteloos tussen pc’s.

MSI’s Modern MD272QP biedt niet alleen handige randzaken. Ook het paneel zelf is ideaal voor thuis- en kantoorgebruik. De helderheid van 300 nits is perfect voor zakelijk gebruik en de sRGB-dekking van 95 procent zorgt ervoor dat de getoonde kleuren ook nog eens accuraat zijn. Functies als Less Blue Light Pro, Anti-flicker en de 75Hz beeldverversing komen elk over van de Pro MP273QV. Wat deze monitor bijzonder maakt zijn de functies als de hoogte-instelbaarheid, usb-c-aansluiting met USB-PD en de KVM-switch.


Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

msipartnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals