Partnerinfo

Je bedrijf beveiligen met Synology Surveillance Station

surveillance
© iStock / Onfokus
Je bedrijf beschermen tegen inbrekers is een onderneming op zich. Surveillance-oplossing van Synology maken de taak echter behapbaar.

Om een degelijke beveiliging voor je bedrijf op poten te zetten, volstaat het niet om een aantal camera’s neer te poten. Aan een goede surveillance van de bedrijfsgebouwen komt noodgedwongen een systeem te pas dat helpt bij het opslaan, classificeren en analyseren van de opgenomen beelden. Synology biedt met Surveillance Station een pasklare oplossing die bovendien aangepast kan worden aan de noden van je bedrijf.

Inmiddels is Surveillance Station aan een 9de versie toe en is het meer dan ooit geschikt om een beveiligingssysteem op te zetten. Het programma biedt de mogelijkheid om het systeem in alle veiligheid op punt te stellen. De software maakt het om te beginnen makkelijk om camera’s te installeren en te koppelen. Dankzij een gecentraliseerd managementsysteem (CMS) is het mogelijk om alle beelden te bekijken vanop een centrale locatie – ook als die zich op verschillende sites en/of servers bevinden. Bovendien weet de software gebruik te maken van allerlei slimme functies. Zo kan je bepaalde zones op het camerabeeld afbakenen en ervoor kiezen om een melding te krijgen als er iets gebeurt. Dankzij slimme video-analyses kunnen bovendien functies als gezichtsherkenning en voertuigherkenning ingezet worden in de surveillance.

Camerabeelden

Die beelden moeten natuurlijk ergens vandaan komen. Surveillance Station biedt de optie om eender welke Network Video Recorder (NVR)-camera aan te sluiten. De functies waarvan je gebruik zal kunnen maken zijn dan wel afhankelijk van de NVR-camera die je kiest.

Om Synology’s Surveillance Station ten volste te benutten, is het aangewezen om de NVR-camera’s van Synology zelf te gebruiken: de TC500 en BC500. De bullet- en turretcamera van Synology hebben een 5MP-sensor en bieden een gezichtsveld van 110°. Bovendien zorgt het nachtzicht, waarmee de camera tot 30 meter ver kan kijken, dat je beveiliging ’s nachts blijft doorlopen – ook zonder extra licht te installeren. Over licht gesproken: tegenlicht en felle lichtbronnen kunnen camerabeelden nogal eens onduidelijk maken. Bij de TC500 en BC500 is dat niet het geval: dankzij HDR-ondersteuning blijft alles steeds goed zichtbaar.

Uitgelicht artikel De nieuwe AI-camera’s van Synology: slimme en intuïtieve videobewaking

Bovendien werden de camera’s ontwikkeld om met Surveillance Station samen te werken. Alle functies die door de camera ondersteund worden, zijn dan ook terug te vinden in Surveillance Station.

Opslag

Een belangrijke horde voor je surveillance-systeem is de mogelijkheid om beelden ergens op te slaan. Binnen het surveillance-systeem van Synology zijn ook daar een aantal opties voor. In principe is het mogelijk om de beelden op te slaan op eender welk Network Attached Storage (NAS)-systeem dat Synology aanbiedt – Surveillance Station kan dan op die systemen geïnstalleerd worden. Het is echter interessanter om naar Synology’s DVA-serie te kijken. Die reeks bestaat uit “Deep Learning NVR”-apparaten; toestellen die specifiek uitgerust zijn om videobeelden op te slaan en te analyseren. ‘Analyseren’ mag je daarbij letterlijk nemen: een AI-systeem bekijkt de beelden en kan automatisch laten weten of er iets interessants gebeurt. Systemen voor nummerplaat- en gezichtsherkenning draaien bovendien ook op deze NVR-apparaten, net als een tool voor toegangscontrole.

Wat opslag betreft: de DVA1622 biedt ruimte voor twee schijven. In de DVA3221 is ruimte voor 4 schijven, maar dit valt uit te breiden tot 14. Hoe groot die schijven zijn kies je grotendeels zelf. Nog extra opslag nodig, of liever een iets schaalbaardere oplossing? Met C2 Surveillance cloudopslag biedt Synology ook dat aan. C2 Surveillance maakt gebruik van AES-256-encryptie en is dus een veilige oplossing voor cloudopslag van je bewakingsbeelden. Hier zijn verschillende formules beschikbaar: van een basisplan dat alleen opnames van gebeurtenissen bijhoudt, tot een professionele oplossing waarmee je geen seconde beeldmateriaal hoeft te missen. Bovendien biedt Synology de formules aan per camera. Op die manier is het mogelijk om de surveillance exact op maat van je bedrijf te structureren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business