Partnerinfo

5 manieren waarop CyberGhost je online privacy beschermt

CyberGhost VPN
©Unsplash/CyberGhost
In het huidige digitale tijdperk zijn privacy en beveiliging een belangrijk aandachtspunt geworden. We gebruiken het internet voor vrijwel alles, van online winkelen tot sociale netwerken en werk op afstand. Daarom is het essentieel om onze onlineactiviteiten te beveiligen. Een waardevol hulpmiddel om je online beveiliging te verbeteren is een Virtual Private Network, of VPN zoals CyberGhost.

In dit artikel bekijken we hoe CyberGhost VPN je beveiliging kan verbeteren en waarom het een onmisbaar hulpmiddel is voor iedereen die geeft om zijn privacy.

CyberGhost VPN

Voor we ingaan op de beveiligingsaspecten, leggen we uit wat CyberGhost juist is. CyberGhost is een VPN-provider die een veilige, versleutelde verbinding tot stand brengt tussen jouw apparaat (zoals een computer, smartphone of tablet) en een externe server. Deze server, die zich vaak in een ander land bevindt, fungeert als tussenpersoon tussen je apparaat en het internet. Wanneer je CyberGhost VPN gebruikt, wordt je internetverkeer omgeleid via deze server, waardoor het lijkt alsof je verbinding afkomstig is van de locatie van die server in plaats van je daadwerkelijke fysieke locatie.  

Dit is hoe CyberGhost je online privacy beschermt:

1. Versleutelt je data

Een van de belangrijkste beveiligingsfuncties van CyberGhost is de mogelijkheid om je gegevens te versleutelen.  Als je zonder VPN verbinding maakt met het internet, worden je gegevens onversleuteld verzonden. Dit betekent dat iedereen met technische kennis en de juiste tools je gegevens kan onderscheppen en mogelijks kan stelen. CyberGhost VPN maakt gebruik van ondoordingbare 256-bits AES-versleuteling, het sterkste niveau van encryptie, waardoor het voor cybercriminelen bijna onmogelijk is om ze te ontcijferen. 

2. Verbergt je IP-adres

Je IP-adres is als een digitale vingerafdruk. Het onthult je locatie en in sommige gevallen zelfs je identiteit. Met CyberGhost wordt je IP-adres gemaskeerd door het IP-adres van de VPN-server waarmee je verbinding maakt. Dit zorgt ervoor dat websites, adverteerders en potentiële boosdoeners je online-activiteiten niet naar jou kunnen herleiden. Deze anonimiteitslaag is vooral belangrijk wanneer je toegang hebt tot openbare wifinetwerken, waar we later nog op terug komen. CyberGhost biedt je eveneens de keuze voor een specifiek IP-adres dat aan jou is toegewijd. Dit IP-adres is volledig uniek en blijft, telkens als je verbinding maakt met het internet, hetzelfde. Hierdoor geniet je van alle voordelen van een VPN, terwijl je beschikt over een IP-adres dat exclusief voor jou is gereserveerd. 

3. Omzeilt geo-restricties

Veel online platformen zoals streamingdiensten en websites implementeren geobeperkingen om de toegang te beperken op basis van je locatie, zodat je bijvoorbeeld in België geen toegang hebt tot dat platform. Met CyberGhost kun je deze beperkingen omzeilen door verbinding te maken met een server in een andere regio. Dit geeft je niet alleen toegang tot inhoud die normaliter niet beschikbaar is in België, maar voegt ook een extra beveiligingslaag toe omdat je vanaf een externe server toegang krijgt tot het internet, waardoor het moeilijker wordt voor derden om je onlinegedrag te volgen. 

Lees: Geo-restricties omzeilen met CyberGhost VPN

Uitgelicht artikel geo restricties omzeilen Geo-restricties omzeilen met CyberGhost VPN

4. Voorkomt ISP-monitoring

Je internet service provider (ISP) heft de mogelijkheid om al je onlineactiviteiten te volgen, zelfs pagina’s die je in incognito modus bezoekt. Met CyberGhost VPN kan je ISP alleen zien dat je verbinding maakt met een VPN-server, maar ze kunnen de inhoud van je internetverkeer niet ontcijferen. Dit privacyschild zorgt ervoor dat je online gewoonten vertrouwelijk blijven, vrij van de nieuwsgierige ogen van je ISP. 

5. Beschermt tegen openbare wifi-risico’s

Openbare wifinetwerken in luchthavens, hotels en dergelijke, zijn berucht om hun zwakke plekken in de beveiliging. Hackers richten zich vaak op deze netwerken om gegevens van nietsvermoedende gebruikers te onderscheppen. Door CyberGhost te gebruiken op openbare wifinetwerken creëer je een veilige tunnel voor je internetverkeer, waardoor hackers je verbinding niet kunnen afluisteren en geen gevoelige informatie kunnen stelen. 

CyberGhost nu met korting

Als je nu een abonnement neemt op CyberGhost VPN, kun je tot wel 82% besparen door te kiezen voor het 2-jarige abonnement, je krijgt er ook nog eens 2 maanden gratis bovenop.


Met 1 abonnement bescherm je tot wel 7 apparaten, genoeg voor heel het gezin. Daarnaast kan je ook 24/7 terugvallen op de klantenondersteuning voor als je ergens niet uitgeraakt. 

Er zijn apps beschikbaar voor iOS, Android, macOS, Windows, Linux en nog veel meer. 

Stel dat je nu toch niet tevreden zou zijn, kan je steeds gebruik maken op de geld-terug-garantie van 45 dagen. Zo zijn er geen risico’s verbonden aan het afsluiten van het abonnement. 

Alle voordelen van CyberGhost op een rijtje

 • Servers beschikbaar in 90+ landen wereldwijd 
 • Keuze uit OpenVPN, IKEv2 en WireGuard© protocol 
 • 256-bit AES encryptie 
 • Beschermt tot 7 apparaten tegelijk 
 • Strikte no-logs policy 
 • Apps beschikbaar voor Windows, macOS, Android, iOS en meer 
 • Onbeperkte bandbreedte en uitstekende snelheden 
 • Beschermt tegen DNS en IP-lekken 
 • Automatische kill-switch 
 • 45 dagen geld-terug-garantie 
 • 24/7 live klantenondersteuning die beschikbaaar is in 4 talen 

CyberGhost VPN is de ideale partner om jouw apparaten, en je privacy te beschermen. Vergeet niet dat je 82% korting kan krijgen door te klikken op deze link. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business