Reviews

De beste hoofdtelefoons van 2012

2012 lijkt wel het jaar van de hoofdtelefoon. Alle grote merken pakken uit met topexemplaren. We gaan even te rade bij de specialisten van FWD Magazine. Zij geven een overzicht van de vijf beste hoofdtelefoons van 2012.

Sennheiser HD700

Deze hoofdtelefoon van Sennheiser is een echt luxeproduct en het prijskaartje is er ook naar. De geluidsweergave is los en ruimtelijk. Dit model heeft grote verschillen met zijn duurdere variant, de HD800. Hij is vergeeflijker voor tekortkomingen in je geluidsapparatuur en geeft zelfs betere bassen weer.

Grado PS500

Meer dan vijfhonderd euro spenderen aan een hoofdtelefoon? Voor de doorsnee muziekliefhebber blijft het ongetwijfeld een grote sprong, maar toch valt er heel wat voor te zeggen. De nieuwe PS500 van Grado illustreert dat aardig. De hoofdtelefoon geeft de muziek weer zonder er een eigen interpretatie aan te geven. Daardoor hoor je veel nuances: een meerwaarde, maar soms hoor je zelfs details die je niet wil horen.

[related_article id=”160734″]

Sony MDR-MA900

Deze MDR-MA900 is de topper uit die reeks hoofdtelefoons, en gaat de strijd aan met de gevestigde waarden in het segment boven 250 euro. De hoofdtelefoon is aangenaam genoeg om hem een hele dag te dragen. Dat is te danken aan een combinatie van zijn ultralage gewicht, de geringe druk op het hoofd en de comfortabele, stoffen voering van de oorkussens en hoofdband.

Denon AH-D600

Denon mikt met de AH-D600 op de kritische luisteraar. De hoofdtelefoon wordt gekenmerkt door een vlakke frequentierespons en een natuurlijke klankweergave. Opvallend voor een audiofiele hoofdtelefoon als deze is dat je de kabel kan verwisselen door een kortere versie met een iPod-compatibele afstandsbediening en microfoon.

Philips Fidelio X1

De Fidelio X1 is één van die hoofdtelefoons die duidelijk maken dat een tikje kleuring soms eerder een zegen dan een vloek is, zeker wanneer niet alle onderdelen van de weergaveketen van topniveau zijn. Tel daar nog een uitermate fraaie vormgeving en quasi perfect draagcomfort bij, en je mag stellen dat Philips met de X1 een voltreffer scoort.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business