Reviews

Google Nexus 5

Voordelen
Prijs
Full HD
Autonomie
Nadelen
Camerakwaliteit en -snelheid
Aanbevolen prijs: €399
Waar te koop?
Totaalscore 9
De Nexus 5 van Google en LG combineert goede prestaties en high-end specificaties met een zeer betaalbare prijs.

De Nexus 5 biedt een ongeziene prijs/kwaliteitverhouding. Onder de motorkap vinden we een 2,26 GHz quadcore Qualcomm Snapdragon 800-processor, een 450 MHz Adreno 330 GPU en 2 GB RAM. Het mag gezegd: de Nexus 5 is een krachtpatser en draait de hand niet om voor vloeiende animaties of snelle scrollbewegingen. Ook benchmarks (zoals Browsermark en 3D-tests) liegen er niet om. Een prima toestel dus ook om te gamen. De belkwaliteit is uitstekend, althans wat het geluid van de ingebouwde oortelefoon betreft. Het probleem zit aan de andere kant: je stem blijkt wel verstaanbaar, maar het geluid klinkt wat dof. Zet je de mono speaker op maximum, dan riskeer je merkbare geluidsvervorming. De 2300 mAh-batterij is niet verwisselbaar maar laat zich out of the box ook draadloos opladen met een overtuigende 15 uur gesprekstijd na een enkele oplaadbeurt.

De camerakwaliteit sinds een recente Androidupdate is al een stuk beter, maar kan nog steeds niet tippen aan de kwaliteit van de concurrentie in deze prijsklasse. Ook de snelheid van de camera kan beter. Zo ging een testvideo compleet de mist in omdat die nooit de juiste focus wist te vinden. Je moet de camera dus echt wel voldoende tijd geven om eerst te focussen. Ondanks deze cameraperikelen vinden we de Nexus 5 een prima toestel.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van smartphones tussen 200 en 400 euro. Het hele overzicht wordt gepubliceerd op 21 augustus.

Meer weten over de LG Nexus 5? Onze volledige review van deze smartphone lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business