Reviews

Motorola Moto X

Voordelen
Android KitKat
Optische beeldstabilisatie
Nadelen
Frontcamera
Geen microSD
Aanbevolen prijs: €399
Waar te koop?
Totaalscore 9
De Moto X is één van de weinige toestellen in zijn prijsklasse met 'maar' een dualcoreprocessor. Is dat reden tot bezorgdheid of niet?

Motorola’s Moto X ligt erg aangenaam in de hand. Het toestel is ondanks het HD 4,7 inchscherm erg klein, mede dankzij de dunne randen. De achterkant is van een aangename rubberen textuur voorzien. De Moto X is gecoat in een waterafstotende laag.

Een microSD-kaart kan je niet kwijt in de Moto X, maar met het standaardmodel krijg je 16 GB aan opslagruimte. Er bestaat ook een 32 GB-versie, maar die is duurder. De hoofdcamera telt 10 MP en achter de selfielens zit een 2 MP-sensor. De hoofdcamera is voorzien van optische stabilisatie en neemt mooie en scherpe foto’s. De selfiecamera is niet adembenemend maar ook niet erbarmelijk.

De Moto X draait Android KitKat, en een erg pure versie wat dat betreft. In de motorkamer doet een dualcoreprocessor z’n ding, maar laat je niet afschrikken door het, in vergelijking met de rest, kleine aantal cores. De Moto X kan, onder meer dankzij een voortreffelijke grafische chip, vlot zijn mannetje staan. In onze tests scoort het toestel gelijkaardig aan de Nexus 5 met z’n quadcoreprocessor. Motorola’s X is een erg leuke smartphone die zeker waarde voor z’n geld biedt.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van smartphones tussen 200 en 400 euro. Het hele overzicht wordt gepubliceerd op 21 augustus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business