Reviews

Motorola Moto X (2014)

Voordelen
Afwerkingskeuze
Metalen chassis
Extra functies
Nadelen
Moto-assistent werkt niet
Geen optische beeldstabilisatie
Aanbevolen prijs: €519
Waar te koop?
Totaalscore 9
Een toptoestel gezien zijn prijskaartje, en een stuk beter dan de 2013-versie, maar is dat genoeg om de andere vlaggenschepen het vuur aan de schenen te leggen?

De Moto X is een bijzonder toestel in deze test. Het is de exacte mal waaruit de Google Nexus 6 is gegroeid, waardoor je erop mag rekenen dat de Moto X Android 5.0 Lollipop dit jaar nog zal ontvangen. Hij zit boordevol interessante functies, zoals reactie op beweging waardoor je met een sleepbeweging snel kan zien wat er zoal gebeurt, zonder je toestel echt in te schakelen.

Motorola Connect zorgt er dan weer voor dat je handig sms’en kan versturen en telefoontjes kan opnemen via Google Chrome op je computer. Zonde dat de slimme assistent Moto je niet kan helpen, aangezien je daarvoor je toestel in het Engels moet zetten omdat Nederlands niet wordt ondersteund.

Het Full HD amoled-scherm ziet er prachtig uit, net als het toestel zelf. Het aluminium chassis zorgt ervoor dat de Moto X erg premium aanvoelt, en dankzij de verschillende beschikbare afwerkingen kan je de achterkant (beperkt) kiezen. Gelukkig is de 2014-versie van de Moto X op dieet gegaan vergeleken met zijn dikkere broer van vorig jaar. Dat heeft wel zijn impact op de autonomie, die niet echt beter is geworden.

Hij scoort nog steeds bovengemiddeld, maar langer dan een volledige dag intensief gebruik geraak je waarschijnlijk niet. Leuke extra functie: Quick Charge 2.0. Hiermee kan je in een half uur de Moto X al 60% laden, ideaal wanneer je maar weinig tijd hebt.

De 13 megapixelcamera scoort gemiddeld in deze prijscategorie, voornamelijk omdat er geen optische beeldstabilisatie aanwezig is. De led-flitsring ziet er leuk uit, maar voegt weinig toe. Een toptoestel gezien zijn prijskaartje, en een stuk beter dan de 2013-versie.

Met dank aan Coolblue om de Motorola Moto X beschikbaar te stellen voor de massatest.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business