Reviews

Review Samsung Galaxy S6 Edge+: overtreffende trap

Voordelen
Uitstekend scherm
Autonomie
Bliksemsnelle camera
Nadelen
Stevige prijs
Groter scherm geen meerwaarde
Edge heeft enkel esthetische waarde
Aanbevolen prijs: €799
Waar te koop?
Totaalscore 8
Wie het verlies van de Galaxy Note 5 heeft verteerd, kan uitkijken naar de Galaxy S6 Edge+. De strafste smartphone van dit moment, maar ook de duurste.

Als een donderslag bij heldere hemel kregen we half augustus bij de aankondiging van de Galaxy Note 5 dat hij niet naar Europa komt. We krijgen enkel de Galaxy S6 Edge+, identiek aan de Note 5, maar dan met een afgerond scherm in de plaats van een pennetje. De S6 Edge+ is de grote broer van de S6 Edge, de best presterende smartphone van dit moment. Althans, zolang je niet naar het prijskaartje kijkt.

Net voor de lancering van de S6 Edge+ kreeg de S6 Edge een prijsdaling naar 699 euro voor het basismodel. Hiermee maakte Samsung uiteraard plaats voor de S6 Edge+, die 100 euro meer kost. Het moet ook, want dit toestel aan nog een hogere prijs verkopen, zou absurd zijn. 799 euro vinden we sowieso al een behoorlijke handicap.

Identiek

Hoe we het ook draaien of keren, de Galaxy S6 Edge+ is identiek aan zijn voorganger, behalve een groter scherm, straffere batterij en 4 GB RAM. Bij dat laatste is de kans klein dat je dat gaat voelen ten opzichte van 3 GB RAM, maar de schermgrootte en de autonomie voel je weldegelijk.

Het verschil tussen de Galaxy S6 Edge en Edge+ is verwaarloosbaar.

Het grote 5,7 inchscherm krijgt dezelfde WQHD-resolutie mee, 2.560 x 1.440 pixels, waardoor hij qua pixeldensiteit iets minder hoog is als de S6 Edge. In theorie toch, want in de praktijk kunnen we enkel constateren dat beide schermen van een uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn. De amoled-technologie zorgt ervoor dat zwart echt diepzwart is. De techniek is tegenwoordig ook volwassen genoeg om overgesatureerde beelden tot het minimum te beperken. Met voorsprong de beste motivatie om een S6 Edge(+) in huis te halen.


Wat betreft functies, prestaties, camerakwaliteit en afwerking verwijzen we jullie graag door naar de uitgebreide Samsung Galaxy S6 Edge review.


‘Uitpakken’

Het gebogen scherm geeft de smartphone een unieke vorm waarmee je kan ‘uitpakken’. Dit is een smartphone waarmee je gezien wil worden, want een echte meerwaarde heeft het gebogen scherm niet. Je kan contacten slepen vanaf de rand en populaire apps instellen, maar dat kan net zo goed ook bij een gewone smartphone. Hij blijft ook net als de S6 Edge behoorlijk moeilijk om van een vlakke ondergrond direct op te pakken. De rand aan de zijkant is daarvoor te dun geworden, waardoor je twee handen nodig hebt.

 

De Samsung Galaxy S6 Edge+ is haast identiek aan zijn kleine broer, maar op vlak van autonomie krijgt deze grote jongen een aangename boost. Zelfs op de meest veeleisende dagen hebben we nooit de waarschuwing gezien van minder dan 15 procent. Dit toestel blijft maar presteren, en dat zorgt ervoor dat de S6 Edge+ wel een belangrijke extra troef heeft tegenover zijn kleinere broer. Voor een 5,7 inchscherm is 3.000 mAh nog steeds aan de lage kant, maar genoeg om zorgeloos doorheen de dag te komen met alle toeters en bellen ingeschakeld.

Geen vervanger

Op de vraag of het een waardige vervanger voor de Galaxy Note 5 is, kan ik niet positief reageren. De interactie met de pen, de unieke functies die daaraan gekoppeld zijn en het zakelijke design blijft een gemis voor onze markt. Wanneer we de vergelijking met de Galaxy Note 5 loskoppelen, dan moeten we constateren dat de Galaxy S6 Edge+, net als zijn voorganger, nog steeds het best presterende toestel op de markt is. De benchmarks wijzen dat met voorsprong uit, de camerakwaliteit is bijzonder goed en ook op vlak van afwerking valt er weinig op te merken behalve de vingerafdrukgevoelige achterkant.

In feite kunnen we hier haast exact dezelfde conclusie noteren als bij de Galaxy S6 Edge. Beide zijn absolute toptoestellen die dit jaar niet meer zullen worden voorbijgestoken op vlak van prestaties. Daar is voornamelijk de bijzonder knappe 14 nanometer Exynos 7420-chip voor verantwoordelijk die enkel Samsung heeft. Heb je zoveel pk’s nodig in een smartphone? Waarschijnlijk niet, maar iedereen die het allerbeste wil op dit ogenblik of een uitstekende camera, kan je niet rond de Galaxy S6 Edge(+).

Wanneer we tussen beide moeten kiezen, dan gaat onze voorkeur naar de goedkopere Galaxy S6 Edge. 5,2 inch is een handiger formaat en een groter scherm zonder extra functies is niet erg logisch. Wie echt een 5,7 inchscherm wil, is veel beter af met de functionelere Galaxy Note 4, tot zolang Samsung toch beslist om de Galaxy Note 5 op ons los te laten.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ is vanaf 4 september verkrijgbaar in 32 GB (799 euro), 64 GB (899 euro) en 128 GB (999 euro).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business