Reviews

Review B&W Zeppelin Wireless: Luchtwaardige speaker

Voordelen
straffe audioprestaties
rijke bastonen
heldere hoge tonen
speelt draadloos via AirPlay, Bluetooth of Spotify Connect
Nadelen
digitale verwerking kan puristen irriteren
zeer duur
weinig accessoires
Aanbevolen prijs: €699
Waar te koop?
Totaalscore 8
Bowers & Wilkins staat bekend om zijn kwalitatieve producten. Kan de Zeppelin Wireless eveneens de hoge verwachtingen inlossen?

De meeste draadloze speakers hebben de functionaliteit van Apple AirPlay verlaten voor de verbeterde audioprestaties en meer betrouwbare streaming van Bluetooth, maar waarom zou je tussen beide kiezen? Voor 700 euro laat de Bowers & Wilkins Zeppelin je toe om via Airplay, Bluetooth én Spotify Connect te streamen.

 

Zeppelinvormig

De Zeppelin Wireless is een aanzienlijke upgrade van de laatste iteratie van de speaker, de Zeppelin Air. Het toestel is iets groter dan zijn voorganger, maar om dat echt te merken, moet je ze naast elkaar plaatsen. Het grootste designverschil is het gebrek aan een docking station: technologie die enkele jaren geleden in menig speaker werd geïntegreerd, maar nu alweer bijna achterhaald lijkt. Uitgezonderd een klein compartiment aan de onderkant met het B&W logo erop, is het design van de zeppelin volledig – je raadt het al – zeppelinvormig en vrij van enige uitstulping. Het chassis is speciaal ontworpen om de vibraties van de bastonen te verminderen.

[related_article id=”176709″]

Onderaan vindt je verschillende aansluitingen en de aan/uitknop. Er zijn poorten voor ethernet, micro USB, de stroomkabel en een 3,5mm audio-ingang. Bij de speaker levert B&W enkel een stroomkabel mee en geen andere accessoires, wat toch wat magertjes uitvalt. Bovenaan situeren zich drie bedieningsknoppen: volume omhoog, volume omlaag en play/pauze. Het selecteren van je muziek kan enkel via het toestel waarvan je streamt.

Heldere klanken

De speaker heeft een subwoofer, twee tweeters en twee middentoondrivers ter beschikking. Hiermee produceert de Zeppelin een rijke bastoon die nooit overheerst waar dat niet moet. Wanneer je het volume helemaal opendraait, treedt de digitale signaalprocessor in werking en heeft dat wel een hoorbaar effect op de bassen. Ook de hoge klanken komen opvallend helder en gedetailleerd naar buiten. Als je het geld kan missen om de Zeppelin Wireless aan te kopen, zal je zeker niet teleurgesteld zijn met de prestaties en het luxueuze design van de speaker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business