NordVPN
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Mooie gebruikersinterface
  • Veel servers
  • Ondersteunt Netflix
CON
  • Gemiddelde prestaties

NordVPN heeft een erg mooie en gebruiksvriendelijke interface. Dat verbergt niet dat de dienst duurder is dan gemiddeld.

Advertentie

NordVPN is grafisch één van de mooiste VPN-apps die we testten. Wanneer je de applicatie opent, krijg je een interactieve wereldkaart te zien waarop alle servers van NordVPN zijn aangeduid. Je kan inzoomen op bepaalde delen en klikken op één van de servers om je te connecteren. Wie geen fan is van de kaart kan de servers, die in 54 verschillende landen staan, eveneens in een lijst bekijken. Ook kan je het zoekveld gebruiken om een server terug te vinden.

NordVPN is beschikbaar voor alle mogelijke platformen.

Gespecialiseerde opties

De app heeft vijf gespecialiseerde opties waaruit je kan kiezen. Je kan aangeven dat je een peer-to-peerverbinding wilt gebruiken. In dat geval kiest NordVPN de dichtstbijzijnde server die p2p ondersteunt. Verder kan je kiezen voor Onion over VPN, waardoor je gebruik maakt van het anonieme tor-netwerk. Kies je voor double VPN, dan wordt je internetverkeer omgeleid via twee servers, wat veiliger is. De anti DDoS-optie verzorgt een stabielere connectie en met de optie dedicated IP servers krijg je je persoonlijke IP-adres. Deze functie voorkomt dat online diensten je blokkeren doordat je te vaak van IP-adres verandert, maar is enkel beschikbaar als je extra betaalt.

Nordlocker & NordPass

Naast een sterke VPN-app biedt NordVPN ook een eigen paswoordmanager en systeem waarmee je lokale bestanden gemakkelijk kan beveiligen. NordPass heeft een gratis plan waarmee je al heel wat kan doen en voor 2,49 euro per maand kan je dan op 6 toestellen tegelijk gebruikmaken van de paswoordmanager.

NordLocker biedt 2GB gratis aan en voor amper 1 dollar per maand krijg je onbeperkt toegang tot alle functies en staat er geen limiet op het aantal bestanden.

Prestaties

We testen de snelheid van de VPN-dienst gedurende een week met behulp van de speedtest van Ookla. De resultaten van deze tests kan je in onderstaande grafiek lezen. Op het vlak van snelheid doet NordVPN het erg middelmatig. De app verrast ons niet in negatieve zin, maar ook niet in positieve zin.

Download- en uploadsnelheden in Mbps.

Op het vlak van serverkeuze trekt NordVPN wel in positieve zin onze aandacht. De dienst heeft servers in 54 verschillende landen, wat het derde meeste is van de apps die we testten. In veel landen heeft de app bovendien meerdere servers staan, waardoor je de snelste kan kiezen. Klik bovenaan op servers en op het plusje naast een land om van deze optie gebruik te maken. NordVPN duidt de belasting van iedere server aan, waardoor je de minst belaste kan uitkiezen. Indien je een land kiest in plaats van een specifieke server, kiest NordVPN automatisch de server die het minst belast wordt.

Ook voor het feit dat je van de Amerikaanse Netflix kan genieten met NordVPN, krijgt de app goede punten.

NordVPN, iets voor jou?

Voor de gemiddelde gebruiker zou NordVPN dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide serverkeuze een degelijke keuze zijn. Qua prijs zit NordVPN met 2,62 euro ook in het middensegment. CyberGhost is weliswaar net iets goedkoper, maar het bedrijf biedt dan ook een pak meer servers. De prijs kwaliteit verhouding van NordVPN is daarmee dus zeker naar verwachting.

Via TechPulse kan je nu een abonnement op NordVPN aanschaffen voor slechts 3,15 euro per maand bij een 2-jarig abonnement, klik daarvoor hier.


2 REACTIES

  1. Wij zijn jaren klant geweest van NordVPN om Google rankings op te vragen voor https://www.keyboost.nl voor alle andere locaties dan waar onze eigen servers staan. Echter heeft NordVPN ons account, dat we betaald hadden voor 3 jaar, zonder enige waarschuwing, vroegtijdig stopgezet. Toen we om uitleg vroegen, zeiden ze dat Google rankings opvragen via VPN niet mag volgens hun policy.

    Het is dus duidelijk dat ze wél een log bijhouden. Dus als je wil dat hetgeen je doet via VPN niet bijgehouden wordt, maak dan geen gebruik van NordVPN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here