NordVPN België macOS
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Mooie gebruikersinterface
  • Veel servers
  • Ondersteunt Netflix
CON
  • Gemiddelde prestaties
  • Niet de goedkoopste

NordVPN heeft een erg mooie en gebruiksvriendelijke interface. Dat verbergt niet dat de dienst duurder is dan gemiddeld.

NordVPN is grafisch één van de mooiste VPN-apps die we testten. Wanneer je de applicatie opent, krijg je een interactieve wereldkaart te zien waarop alle servers van NordVPN zijn aangeduid. Je kan inzoomen op bepaalde delen en klikken op één van de servers om je te connecteren. Wie geen fan is van de kaart kan de servers, die in 59 verschillende landen staan, eveneens in een lijst bekijken. Ook kan je het zoekveld gebruiken om een server terug te vinden.

Gespecialiseerde opties

De app heeft vijf gespecialiseerde opties waaruit je kan kiezen. Je kan aangeven dat je een peer-to-peerverbinding wilt gebruiken. In dat geval kiest NordVPN de dichtstbijzijnde server die p2p ondersteunt. Verder kan je kiezen voor Onion over VPN, waardoor je gebruik maakt van het anonieme tor-netwerk. Kies je voor double VPN, dan wordt je internetverkeer omgeleid via twee servers, wat veiliger is. De anti DDoS-optie verzorgt een stabielere connectie en met de optie dedicated IP servers krijg je je persoonlijke IP-adres. Deze functie voorkomt dat online diensten je blokkeren doordat je te vaak van IP-adres verandert, maar is enkel beschikbaar als je extra betaalt.

NordVPN is beschikbaar voor Android, iOS, iPadOS, macOS, Windows en bepaalde TV’s.

Anti-malware

In je abonnement zit ook standaard een anti-malware pakket. Die toont meldingen bij onveilige websites en gaat automatisch ook downloads en bijlages scannen op malware. Wanneer NordVPN beslist dat bepaalde bestanden niet veilig zijn zullen ze automatisch verwijderd worden. Zo heb je meteen ook extra beveilging voor je apparaat.

Nordlocker & NordPass

Naast een sterke VPN-app biedt NordVPN ook een eigen paswoordmanager en systeem waarmee je lokale bestanden gemakkelijk kan beveiligen. NordPass heeft een gratis plan waarmee je al heel wat kan doen en je kan op 6 toestellen tegelijk gebruikmaken van de paswoordmanager. Nordpass zit inbegrepen in je NordVPN-abonnement.

NordLocker biedt 1TB gratis aan, voor amper 1 euro per maand extra krijg je onbeperkt toegang tot alle functies en staat er geen limiet op het aantal bestanden.

Prestaties

We testen de snelheid van de VPN-dienst gedurende een week met behulp van de speedtest van Ookla. De resultaten van deze tests kan je in onderstaande grafiek lezen. Op het vlak van snelheid doet NordVPN het erg middelmatig. De app verrast ons niet in negatieve zin, maar ook niet in positieve zin.

Op het vlak van serverkeuze trekt NordVPN wel in positieve zin onze aandacht. De dienst heeft 5522 servers in 59 verschillende landen, wat het derde meeste is van de apps die we testten. In veel landen heeft de app bovendien meerdere servers staan, waardoor je de snelste kan kiezen. Klik bovenaan op servers en op het plusje naast een land om van deze optie gebruik te maken. NordVPN duidt de belasting van iedere server aan, waardoor je de minst belaste kan uitkiezen. Indien je een land kiest in plaats van een specifieke server, kiest NordVPN automatisch de server die het minst belast wordt.

Ook voor het feit dat je van de Amerikaanse Netflix kan genieten met NordVPN, krijgt de app goede punten.

NordVPN, iets voor jou?

Voor de gemiddelde gebruiker zou NordVPN dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide serverkeuze een degelijke keuze zijn. Qua prijs zit NordVPN in het middensegment. CyberGhost is weliswaar net iets goedkoper, maar het bedrijf biedt dan ook een pak meer servers. De prijs kwaliteit verhouding van NordVPN is daarmee dus zeker naar verwachting.

Via TechPulse kan je nu een voordelig 2-jarig abonnement op NordVPN aanschaffen.

NordVPN in België