Lezerstest: Huawei P10 Plus – door Kevin D.C.

Voordelen
Snelheid
Camera
Snelheid vingerafdruksensor
Nadelen
Batterijduur
Bloatware
Kennis nodig om stock launcher te vervangen
Aanbevolen prijs: €749
Waar te koop?
Totaalscore 7
TechPulse liet vijf lezers aan de slag gaan met het Huawei P10 Plus. Lees hier de bevindingen van lezer Kevin.

Voor ik in het bezit was van de Huawei P10 had ik een Nexus 6P. Wat me direct opvalt bij het gebruiken van de P10 is de softwareschil die Huawei erover plaatst. Gelukkig is dit geen probleem aangezien dit prima te verhelpen valt met een andere launcher. De stock launcher vervangen vereist echter wel enige kennis. Je dien namelijk in de instellingen van het toestel te gaan om daar de “default” instellingen voor de standaard launcher te verwijderen. Pas dan kan er gebruik gemaakt worden van een andere launcher.

Bombastisch

Tevens valt me ook op dat de P10 alles nogal bombastisch weergeeft. Gelukkig is dit aanpaspaar in het instellingen menu. Verder loopt het toestel als een trein, er zijn geen vertragingen te merken bij het openen van meerdere applicaties. Een nadeel is wel de batterijduur. Wanneer je het toestel intensief gebruikt, kom je de dag waarschijnlijk niet door en moet je een stopcontant zoeken of gebruik maken van een powerbank.

Ik had liever de vingerafdruksensor aan de achterkant gezien, zoals dat bij mijn ‘oude’ P6 al het geval was.

Verder weegt het toestel niet veel en is de bouwkwaliteit prima. Er is geen home knop aanwezig, hoewel dit wel zo lijkt. De vingerafdrukscanner werkt verbazingwekkend snel. Toch had ik deze graag achter op het toestel gezien zoals bij mijn ‘oude’ P6 aangezien dit een natuurlijke locatie is voor de wijsvinger.

Verwijderbare standaardapps

Qua software is het jammer dat Huawei een aantal voorgeïnstalleerde apps meelevert. Hoewel je de meeste wel kan verwijderen, zou het leuker zijn om geen extra apps aan te leveren. Ik kies als gebruiker namelijk nog steeds het liefste wat ik zelf wil op mijn telefoon. Qua camera ben ik zeer tevreden over dit toestel, je schiet hiermee mooie foto’s en ook het “Bokeh” effect werkt naar behoren.

Bio

Kevin is 30 jaar, gehuwd en heeft een dochter van één jaar. Hij heeft een enorme passie betreffende computers, smartwatches, GSM’s, kortom, zowat alles wat met elektronica te maken heeft. Daarnaast is hij ook graag bezig met een Rubik’s Cube, het bezoeken van pretparken en koken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business