Lezerstest Huawei P10 Plus – door Peter D.

Voordelen
Snel
Veel opslagruimte
Uitstekende camera
Autonomie
Nadelen
Warm bij intensief gebruik
Foto's bij weinig licht
Aanbevolen prijs: €749
Waar te koop?
Totaalscore 8
TechPulse liet vijf lezers aan de slag gaan met het Huawei P10 Plus. Lees hier de bevindingen van lezer Peter.

Ik ben een jarenlange Android gebruiker. Mijn eerste smartphone was een HTC Desire. Nadien heb ik altijd Samsung toestellen in mijn bezit gehad. Mijn huidig toestel is een Samsung Galaxy S7 Edge met als pluspunten een hele goede camera en een batterij met lange autonomie.  Toen ik de kans kreeg om de Huawei P10 Plus twee weken te testen, was ik nieuwsgierig hoe hij het ging doen tegenover de S7 Edge.

Gebruiksvriendelijk

De Huawei P10 Plus ziet er goed uit en is goed gebouwd. Groot, maar nog met 1 hand te bedienen. De P10 Plus draait op Android 7.0 met een eigen EMUI 5.1 -schil. Anders in gebruik, maar gebruiksvriendelijk. Ik heb foto’s genomen in auto modus. De dubbele Leica camera maakt hele goede foto’s; de mogelijkheden zijn enorm. In zon en bij veel licht schiet hij prachtige foto’s.

Het opladen van de batterij gaat met de snellader en via een USB type C-kabeltje razendsnel.

De portret modus is uitstekend, maar bij weinig licht heeft hij het ten opzichte van de S7 Edge een stuk moeilijker. De foto’s worden niet snel scherp gesteld en zijn korrelig. De S7 Edge doet dit sneller en trekt (bijna) altijd scherpe foto’s bij weinig licht. De camera aan de voorzijde trekt daarentegen wel hele goede selfies.

Bliksemsnel

Het opladen van de batterij gaat met de snellader en via een USB type C kabeltje razendsnel. Een halfuurtje in het stopcontact en je kan weer een dag verder. Met een volle accu en zwaar gebruik kwam ik makkelijk de dag rond. De vingerafdrukscanner zit ditmaal aan de voorzijde en werkt razendsnel en accuraat. Even aanraken en het toestel wordt ontgrendeld. Dit doet hij veel beter beter dan de S7 Edge.

Het 5,5 inch scherm is goed. Zichtbaarheid is voldoende. In zonlicht kan het wel beter. In donkere ruimtes is alles goed duidelijk zichtbaar. De Huawei P10 Plus is een zeer snel toestel dat goede foto’s maakt en een goede batterijduur heeft. Een aanrader!

Bio

Peter is een 45-jarige, die gepassioneerd is in technologie en gadgets sinds kindsaf. Atari- en MSX consoles en later XBOX hebben hem de spelletjeswereld getoond. Later heeft Android hem de wereld van smartphones leren ontdekken. Prijs/kwaliteit is belangrijk in het maken van zijn keuzes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business