Lezerstest: Huawei P10 Plus – door Jean-Paul S.

Voordelen
Formaat
Schermresolutie
USB-C-aansluiting
Dubbele Leica-camera
Nadelen
Prijs
Vervorming bij selfies
Vingerafdrukscanner achteraan beter voor selfies
Aanbevolen prijs: €749
Waar te koop?
Totaalscore 8
TechPulse liet vijf lezers aan de slag gaan met het Huawei P10 Plus. Lees hier de bevindingen van lezer Jean-Paul

Ik mocht een zwart granieten Huawei P10 Plus testen. Het apparaat ligt met zijn 5,5 inch scherm zeer goed in de hand. Er zijn nergens scherpe randen en ook het glas is mooi afgerond waardoor je gemakkelijk kan vegen over het scherm. Leuk detail: het toestel werd geleverd met reeds een glasbescherming opgeplakt.

Ruime opslag

Grootste nieuwigheid is de vingerafdruksensor aan de voorzijde. Hij is ook ovaal in plaats van de vierkante versie achteraan bij de vorige toestellen. Voor het maken van een selfie was de plaatsing achteraan wel handig. De icoontjes zijn bijgewerkt en zien er meer standaard Android-achtig uit. Het aanraakscherm is zeer gevoelig. Bij momenten moet je het zelfs bijna niet aanraken om een toepassing te starten. Handsfree gebruiken gaat ook zonder problemen.

De P10 Plus heeft 128 GB opslag capaciteit en een werkgeheugen van 6 GB. Dat is zeer ruim, waardoor alles echt zeer vlot verloopt. Meerdere apps tegelijk open hebben staan levert geen problemen op, ook niet als je de splitscreen optie gebruikt. Ook handig natuurlijk voor de opslag van de foto's. In de hoogste kwaliteit zijn deze best groot.

De dubbele camera van Leica levert haarscherpe beelden en is zeer lichtgevoelig.

De dubbele camera van Leica levert haarscherpe beelden. De camera is bovendien zeer lichtgevoelig, wat goed uitkomt als het wat donkerder wordt buiten, of je wilt en foto nemen zonder flash. Je hebt ook een grote keuzemogelijkheid voor het maken van foto's: panorama, monochroom, nachtopnamen, HDR en nog wel enkele andere. Ja kan in RAW trekken, GPS tag toevoegen, timer instellen, hulpverlichting gebruiken enz. Kortom, het camera gedeelte is zeer uitgebreid.

USB-C

Het apparaat heeft een USB-C aansluiting. Handig! Zo kan je de stekker niet meer verkeerd aansluiten. De audio kwaliteit is goed, en zelfs zeer goed als je een koptelefoon of oortjes gebruikt. Huawei gebruikt zijn eigen grafische schil, hier is dat EMUI 5.1, en voegt natuurlijk eigen apps toe.

Leuk is in dat opzicht de stappenteller die ingeschakeld is. Nog meegeven dat de batterij bij gewoon gebruik gemiddeld zon' twee dagen meegaat, maar ook snel opgeladen is: ongeveer twee uur met de krachtige meegeleverde lader. De prijs is wel aan de hoge kant, wat minder goed nieuws.

Bio: Jean-Paul S.

Ik ben gehuwd met Marleen en vader van Stephanie en Christophe. Ik ben een “Service Desk” medewerker, en sta dus samen met mijn collega’s in voor de installatie van, - en onderhoud van een computerpark. Hobbies zijn muziek, ik heb een eigen radioprogramma, en fotografie. Mijn passies zijn de “Blues” en autosport. Maar het meeste plezier beleef ik samen met mijn echtgenote aan onze kleinkinderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business