Lezerstest: Huawei P10 Plus – door Kristof S.

Voordelen
Fijne camera
Supersnelle vingerafdrukscanner
Mooi geluid
Bliksemsnel
Nadelen
Iets te groot
Camera bij schemerlicht
Vingerafdrukgevoelige achterkant
Aanbevolen prijs: €749
Waar te koop?
Totaalscore 9
TechPulse liet vijf lezers aan de slag gaan met het Huawei P10 Plus. Lees hier de bevindingen van lezer Kristof.

Aan de start van mijn review moet ik al beginnen met een bekentenis! Ik heb al sinds de iPhone 4 geen andere gsm meer gehad dan een iPhone. Ik ben fan, maar geen ‘fanboy’. Ik sla de discussies iPhone vs de rest meestal over en ben vooral geïnteresseerd in de goede dingen van meerdere systemen. Vandaar dus ook dat ik me opgegeven heb als tester van de P10 plus. Mijn iPhone is namelijk aan vervanging toe en deze test leek me ideaal om eens te kijken of ik een overstap zou willen doen! Bij deze dan ook mijn relaas.

Minimalistisch

De P10 plus ziet er heel knap uit. Redelijk minimalistisch design, zoals ik het graag zie, maar je kan hem zeker nog zo herkennen in een rijtje smartphones. Het is de Plus-versie van de P10 en ik was eerst wat bang dat hij wat groot zou uitvallen. Ik was altijd van mening dat ik niets groter wou dan het formaat van mijn iPhone 6, een goede 4,7 inch aan scherm, maar de P10 voelde meteen vrij goed en stevig aan.

Toen ik hem voor het eerst opzette, was meteen duidelijk dat hij over een zeer mooi scherm beschikt. Heldere kleuren, mooi zwart en ik moet zeggen dat zelfs het instellingsmenu mooi oogde. Het instellen was een makkie, ik had al een gmail-account dus dat verliep bijzonder vlot. Het eerste zoeken kwam bij het bezoeken van de Google Play Store. Alles lijkt logisch, maar aangezien de mens een gewoontebeest is, was het toch even zoeken. De software die mee geïnstalleerd werd door Huawei was zeker ook in orde, fijne apps die snel en goed werken.

Heerlijk om maar om de twee dagen op te moeten laden, en bij zeer intensief gebruik na anderhalve dag.

Het grote plezier aan de P10 plus is het fototoestel. Twee lenzen van Leica achteraan die echt wel zeer mooie foto’s opleverden. Ik heb met plezier foto’s gemaakt en die dan zelfs gebruikt in één van de reclamecampagnes voor mijn werk. Prachtige foto’s met zeer mooie kleuren. Foto’s bij schemerlicht waren iets minder van kwaliteit, maar door met de instellingen te spelen en uit te proberen kwam ik toch tot goede resultaten met deze foto’s.

Flinke batterij

Een klassiek voordeel van zowat elke smartphone die niet door Apple gemaakt is, is zeker ook aanwezig bij de P10 Plus: de batterij! Heerlijk om maar om de twee dagen op te moeten laden en bij zeer, zeer intensief gebruik na anderhalve dag. Als samenvatting stelde ik me de vraag: ‘vervang ik mijn iPhone nu door een P10 plus?’. Ik moet toegeven dat ik het ernstig aan het overwegen ben. Het is een zeer fijn toestel dat alles in zich heeft om te concurreren met de andere grote fabrikanten.

Ik denk wel eerder aan de P10 en niet de P10 Plus omwille van zijn grootte, maar dat is puur persoonlijke voorkeur. Het toestel heeft me zeker overtuigd om me te verdiepen in de keuzemogelijkheden. Als ik verander in de nabije toekomst, dan is de kans groot dat ik voor de kleine P10 ga.

Bio

Kristof is een 34 jarige sociaal werker die samenwoont met een schat van een vriendin. Hij heeft een passie voor alles wat digitaal is: games, computers, smartphones, tablets, film, fotografie, maar ook voor motorrijden en de meeste sporten waar wielen in voorkomen. De gemene deler in zijn hobby's is dus een scherm, een windscherm of beeldscherm en liefst nog in een combinatie!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business