Lezerstest Huawei P10 Plus – door Gertjan M.

Voordelen
Schermresolutie
Snelheid
Veel opslag
Krachtige camera
Nadelen
Voelt als een kleine tablet
EMUI vraagt gewenning
Niet waterdicht
Hoge prijs
Aanbevolen prijs: €749
Waar te koop?
Totaalscore 7
TechPulse liet vijf lezers aan de slag gaan met het Huawei P10 Plus. Lees hier de bevindingen van lezer Jan.

Tot op heden bleef mijn ervaring met smartphones enkel beperkt tot toestellen uit het midrange segment. Kan de P10 Plus van Huawei daar verandering in brengen? Is deze smartphone zijn hoge prijs van 749 euro wel waard? Door de grootte van het scherm (5.5 inch) in combinatie met de nog aanwezige bezels, is het toestel nog moeilijk met 1 hand te bedienen. Het besturingssysteem is EMUI 5.1. Deze grafische schil is gebaseerd op Android Nougat 7.0 en jammer genoeg nog niet op Android Nougat 7.1.2. Hopelijk komt deze update er snel.

Bloatware

Standaard is er wat bloatware geïnstalleerd, maar de third-party apps zoals ‘booking.com’ kunnen gelukkig wel gemakkelijk worden verwijderd. Dankzij het RAM-geheugen van 6GB en een opslagcapaciteit van 128 GB (met nog een SD-kaartslot) is dit toestel zeer geschikt voor multimedia en multitasking. Zelfs bij ‘zwaar’ gebruik is het bijna onmogelijk om dit toestel op de knieën te krijgen.

Zelfs bij ‘zwaar’ gebruik is het bijna onmogelijk om dit toestel op de knieën te krijgen.

Als troef voor dit toestel mikt Huawei op de camera. Deze camera heeft veel ‘features’ meegekregen: dubbele sensoren, lenzen van Leica, etc… In combinatie met genoeg licht kunnen er degelijke foto’s worden getrokken. Voor low-light fotografie is dit toestel minder geschikt. Dan is er nog teveel ‘ruis’ op de foto’s. Een kleine sensor blijft helaas een kleine sensor. Een instap-DSLR vervanger is dit dus nog niet.

Snelle hardware

De batterij gaat bij ‘licht’ gebruik meerdere dagen mee. Bij ‘zwaar’ gebruik moet deze batterij nog iedere dag worden opgeladen. Dit is toch wel een minpunt voor een echt toptoestel.

Samengevat is dit toestel geen ‘winnaar’. Met uitzondering van de camera en de snelle hardware, onderscheidt dit toestel zich te weinig van een huidig midrange toestel om de hoge prijs te kunnen rechtvaardigen in mijn ogen.

Bio Gertjan M.

Gertjan M. is een student Prof. Bach. Biochemie, nog wonend bij zijn ouders met een passie voor muziek (bandlid) en met een nuchtere kijk op technologie. Prijs/kwaliteit is de voornaamste visie bij het aankopen van producten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business