Reviews

Nokia 8 review: nieuwe uitdager

Voordelen
Snel
Stock Android
Regelmatige updates
Nadelen
Camera(software)
Gedateerd design
Aanbevolen prijs: €599
Waar te koop?
Totaalscore 7
HMD Global positioneert Nokia opnieuw in het premium-segment, al kan het toestel niet wedijveren met de absolute toppers.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 44 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle premium smartphones in de test.


Met de Nokia 8 waagt HMD Global zich voor het eerst aan een premium telefoon, al is het dan wel aan de onderkant van het segment.

Het design is braaf maar degelijk. Alleen het duidelijk hoorbare klikgeluid van de volumetoetsen doet onze nekharen rechtop staan. De forse bezels voelen wat gedateerd aan, maar het is nog niet zo erg als bij Sony.

Gelukkig schreeuwt de Nokia 8 wel premium onder de motorkap: de laatste specificaties zorgen voor een bijzonder vlotte telefoon, mede geholpen door de stock Android-ervaring. Snelle software-updates zijn daarbij een kers op de taart.

De camera geeft ons dan weer gemengde gevoelens. De bothie-functie – waarbij de camera’s aan voor- en achterkant in één beeld worden gecombineerd – is een leuke gimmick, maar de cameraprestaties kunnen beter. Al lijkt dat niet zozeer de fout van de camera, maar wel van de software te zijn. Gebruikten we de Google Camera, dan waren de resultaten heel wat beter.

Nog één tip: wacht tot de versie in kopergoud in de rekken ligt, die is bijzonder geslaagd.


Benieuwd hoe de Nokia 8 presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business