Reviews

Review: Logitech G903 Lightspeed gamingmuis: Precisiewerk

Voordelen
Gigantisch dpi-bereik
Razendsnelle draadloze responstijd
Sterk verbeterde batterijduur
Nadelen
Duur
Speciale muismat nodig voor draadloos opladen met PowerPlay
Aanbevolen prijs: €149,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Meer dan honderd euro uitgeven aan een gamingmuis, is zelfs voor doorwinterde gamers een hele stap, maar de Logitech G903 Lightspeed maakt elke cent de moeite waard.

Of je nu een fanatieke gamer bent of niet, je gebruikt best geen ordinaire computermuis bij actiegames waarbij elke kleine beweging het verschil kan maken. De Logitech G903 Lightspeed is een van de duurdere gamingmuizen op de markt, maar weet zijn prijs toch redelijk goed te verantwoorden. De gloednieuwe HERO 16k-sensor zorgt voor een ongezien uitgebreid dpi-bereik (dots per inch) van 100 tot 16.000, waardoor de muis enorm accuraat werkt bij eender welke cursorsnelheid. Het bijbehorende besturingsprogramma geeft daarnaast nog meer mogelijkheden om de muis naar je hand te zetten.

Premium in hart en nieren

De verpakking en de inhoud maken meteen al duidelijk dat het om een premium product gaat. Naast de muis zitten er nog extra zijknoppen en covers bij om het look van de muis aan te passen. Ook vind je nog een gewichtje van 10 gram dat je kan aanbrengen om de muis zwaarder te maken. Het meest premium aspect vind je in de manier van opladen. In combinatie met een PowerPlay-muismat van Logitech is het mogelijk om de muis continu draadloos op te laden, aangezien de muismat dienstdoet als draadloze oplader. Op die manier kan je de G903 Lightspeed altijd en zonder zorgen draadloos gebruiken.

Die muismat zit echter niet bij in de doos en in de praktijk is het niet heel storend om elke 140 uur (of 180 uur zonder de RGB-verlichting) de microUSB-kabel in je pc te stoppen, aangezien je zo ook verder kan gamen. De G903 Lightspeed is bovendien een van de beste draadloze muizen waarbij je zal merken dat er geen vertraging zit op de draadloze verbinding via de bekende usb-connector van Logitech. De gamingmuis geeft namelijk een vliegensvlugge responstijd van 1ms en dit zowel draadloos als met kabel.

G Hub besturingsprogramma

Een premium gamingmuis is niet compleet zonder besturingsprogramma en in dit geval is dat Logitechs G Hub, waarin je de elf programmeerbare knoppen naar wens kan instellen. In de G Hub kan je ook tot op de procent het batterijpercentage van de muis controleren en nauwkeurig de cursorsnelheid aanpassen. Die kan je bovendien ook heel nauwkeurig en snel aanpassen met de knoppen op de muis zelf (links klikken verlaagt de snelheid, rechts verhoogt de snelheid), waarna drie lichtjes in de muis aangeven op welk van de vijf snelheidsniveau je zit. Ook die niveaus kan je afzonderlijk instellen in G Hub.

De RGB-verlichting in de muis kan je hier eveneens aanpassen. Als je tot slot de muis aansluit op een andere pc, dan worden je instellingen meteen overgedragen door het ingebouwde geheugen aan boord van de G903 Lightspeed.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business