ExpressVPN
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Zeer snel (snelste VPN-provider die we testten)
  • Veel functies
  • Erg veel servers
CON
  • Duur

Geen enkele VPN-dienst die we testten, vraagt meer geld voor zijn app als ExpressVPN. Hier staat echter tegenover dat de service een hoop functies aanbiedt.

Advertentie

Met een kostprijs van 10,55 euro per maand is ExpressVPN de duurste VPN-dienst die we testten. Door je voor een jaar te verbinden aan de provider voor 99,95 dollar (81 euro) verlaag je de prijs naar 6,75 euro per maand, wat nog steeds erg veel geld is in vergelijking met gelijkaardige diensten zoals NordVPN en PureVPN. Voor deze hoge kostprijs geeft ExpressVPN je wel een hoop functies terug. Is dat voldoende om een sterke prijs/kwaliteitsverhouding te bieden?

ExpressVPN
Express biedt voldoende betaalmogelijkheden.

Serverlocaties

ExpressVPN heeft meer dan 3000 servers beschikbaar in 94 landen, waarmee de dienst erg hoog scoort in hun aanbod. Enkel PureVPN heeft met meer dan 2000 servers in 140+ landen een meer gediversifieerd aanbod. Om je te helpen bij het kiezen van een geschikte server biedt ExpressVPN een ‘Smart Location’-functie aan. De app berekent op basis van downloadsnelheid, vertraging en afstand welke serverlocatie voor jou het meest geschikt is. Tijdens onze tests werd er consistent gekozen voor een Nederlandse server in Den Haag.

Verder kan je eveneens handmatig je favoriete locaties kiezen door ze een ster te geven en ExpressVPN plaatst automatisch de servers waarmee je eerder connecteerde onder de noemer “recent”, maar je kan eveneens handmatig locaties toevoegen aan de lijst door op het sterretje te klikken. Dankzij deze extra functies bewaar je te allen tijde het overzicht over het groot aantal servers die ExpressVPN biedt.

ExpressVPN connectie maken

Snelheid

In onze tests zette ExpressVPN heel sterke cijfers neer op het vlak van snelheid. Gemiddeld verloren we bij het gebruik van een VPN op ons netwerk 40 procent van onze downloadsnelheid. Bij ExpressVPN was dat met 15,87 procent een pak minder en dat viel ons ook op tijdens het surfen voor dagdagelijkse taken. Bij het uploaden verloren we een bijna verwaarloosbare 5 procent. 

Functionaliteit

Zoals eerder aangehaald kan ExpressVPN wel uitpakken met het aantal functies dat het aanbiedt. Wanneer je in de instellingen van de applicatie duikt, kan je uit maar liefst vijf verschillende VPN-protocols kiezen. Onder iedere optie geeft ExpressVPN de voor- en nadelen van het protocol aan en je kan ervoor kiezen om ExpressVPN automatisch de beste optie te laten kiezen. Je hebt de keuze tussen UDP, TCP, IKEv2, L2TP en PPTP. 

Wie graag zijn VPN-dienst tot in de puntjes instelt, is hierdoor bij ExpressVPN aan het juiste adres. Gebruikers van Chrome en Firefox kunnen er ook voor kiezen om hun VPN direct via hun browser te bedienen aan de hand van de extensie.

Wie wil kan ExpressVPN ook gebruiken in combinatie met een VPN Router, zodat je ook apparaten waarop je ExpressVPN niet kan installeren (smart home toepassingen bijvoorbeeld) op de correcte manier kan beveiligen.

Mobiele applicatie

Abonnees van ExpressVPN kunnen zonder extra kosten eveneens gebruik maken van de mobiele applicatie van ExpressVPN. Dit kan op Android, maar ook op iPhone of iPad. Je hebt dan ook makkelijk toegang tot split-tunneling, wat je zelf apps laat kiezen die je met een VPN wil beveiligen terwijl de rest op de normale manier verbinding maakt. 

ExpressVPN

Eindoordeel

Wie snelheid belangrijk vindt, zit overduidelijk goed bij ExpressVPN. Indien je een lage kostprijs belangrijk vindt, raden we je wel aan om naar een goedkoper alternatief te zoeken, zoals Goose VPN


Geïnteresseerd in ExpressVPN? Sluit dan hier je abonnement af.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here