Nuraloop
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Fantastische audiokwaliteit
  • Ideaal voor sport
  • Persoonlijk audioprofiel
  • Automatishe on/off
CON
  • Iets grotere earbuds

Ultieme audiotechnologie uit Australië, nu in de vorm van earbuds. Dit is Nuraloop. Betaalbare earbuds voor de beste audiokwaliteit.

Advertentie

Twee jaar geleden kregen we de Nuraphone in handen. Een hoofdtelefoon van Australische makelij die nog niet echt ingeburgerd was in België. De Nuraphone kreeg van ons een 9/10. We werden letterlijk omvergeblazen door de ongelofelijke audiokwaliteit die de Nurapone door je oren blaast. Nura moet dus niet onderdoen voor audiobonzen Bose of Sony. Na het enorme succes van de in-ear Nuraphone bracht het bedrijf zijn tweede product op de markt: Nuraloop. Een paar semi-draadloze earbuds die voor bijna iedere situatie gemaakt zijn.

Het resultaat mag er zijn. Nura heeft al zijn know-how in de Loop gepompt, en dat maakt deze earbuds echt steengoed. “Music in full colour”, maar dan echt. Wat zijn nu de grote plus- en minpunten aan deze earbuds? De markt aan draadloze buds lijkt stilaan verzadigd, dus hoe beslis je of de Nuraloop iets voor jou is?

Design

Het eerste dat opvalt is dat ze overduidelijk van Nura zijn. Het design lijkt daarmee redelijk hard op de Nuraphone. De Nuraloop is (naast zwart) ook beschikbaar in het wit met gekleurde earbuds. In dat opzicht verschilt hij dan weer met zijn grotere broer. Op het eerste zicht zijn de earbuds gestroomlijnd maar wel groter dan gemiddeld. Beide bus zijn gekoppeld aan elkaar met een kabeltje dat langs achteren loopt. Het concept is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de JBL Tune of de Beats Flex van Apple.

De earbuds zijn gemaakt van een hoogwaardig plastic in combinatie met siliconen. De achterkant van de earbuds zijn van een flexibel materiaal zodat je ze nagenoeg perfect rond je oren kan passen. Het is misschien wat kort, maar de Nuraloop bleef goed zitten, ook tijdens het lopen. Beide kanten hebben hun eigen touchknoppen die je zelf in de Nura-applicatie kan instellen, maar daarover later meer.

Verder heeft de Nuraloop een redelijk eenvoudig en minimalistisch design dat niet teveel wil opvallen, en maar goed ook.

Specificaties

Net zoals bij de Nuraphone krijg je bij de Nuraloop een persoonlijk audioprofiel. Dat maak je in de gratis Nura-app aan. De software die erachter zit gaat met hoge en lage tonen, de weerkaatsing op je oren en de fitting bepalen wat voor jou het beste luisterprofiel is. Dat profiel wordt dan eenvoudig weergegeven in de vorm van een kleurpatroon. Dat patroon zou bij iedereen anders moeten zijn, en ook anders moeten klinken. Het persoonlijke audioprofiel vind ik persoonlijk een van de grootste pluspunten bij Nura.

De earbuds hebben een speeltijd van 16 uur. Die kan je niet verlengen met een oplaadbare case, omdat Nura die simpelweg niet voorzien. Daar ben je dus iets beperkter in, maar dat mag je zeker niet tegenhouden om voor de Nuraloop te kiezen. Je persoonlijk audioprofiel en de ongelofelijke kwaliteit maakt alles weer goed.

Verder zijn de earbus spatwater- en zweetresistent. Nuraloop heeft daarvoor een IPX3-rating gekregen. Dat betekent dus dat ze niet volledig waterdicht zijn, maar wel tegen een stootje kunnen. Als je bijvoorbeeld gaat lopen in de regen kan je er vanuit gaan dat de Nuraloop niet kapot zijn. Een enorm pluspunt, aangezien de hoofdband ervoor zorgt dat de Nuraloop ideaal zijn voor tijdens het sporten.

Tijdens het dragen

Een van de beste functies aan earbuds en hoofdtelefoons in het algemeen vind ik een automatische aan/uit-functie. Dat betekent dat je muziek of telefoongesprek in pauze gaat wanneer je de earbuds uitdoet of je hoofdtelefoon afzet. Heel wat audiogiganten hebben deze feature voorzien in hun apparaten, dat is bij Nura niet anders. In de mobiele applicatie kan je die optie eenvoudig aan- of uitzetten. Op dezelfde plaats zitten ook knopjes om je volume te begrenzen volgens EU-normen, iets waar we zelf ook fan van zijn. Bovendien kan je de touchknoppen op elke earbud zelf aanpassen. Van 1 naar 3 taps, alles kan een eigen functie hebben. Dat gaat van een social mode tot diepe ruisonderdrukking om je omgeving tijdelijk te kunnen negeren.

Qua comfort zijn de earbuds gemaakt om lang genoeg in je oren te zitten zonder dat ze gaan irriteren. Met de flexibele band kan je de bus apart beter doen aansluiten bij je oren. Bij de meeste earbuds heb je na een uurtje wel wat last, dat kunnen we over Nuraloop niet zeggen.

Maar hoe klinken ze nu eigenlijk? Wel, als je onze review van de Nuraphone hebt gelezen, dan weet je dat Nura de technologie onder de knie heeft. Die know-how zit ook overduidelijk in de Nuraloop. Je krijgt meteen een lading rijk, warm en diep geluid in je oren. De noise-cancelling kan soms beter, maar dat geeft op zich niet. Nura biedt je een immersieve modus waarmee je jezelf gemakkelijk kan onderdompelen in je favoriete muziek. Wat we misschien wel missen (ook bij de Nuraphone) is een EQ-functie waarbij je zelf nog meer kan spelen met de tonen. Al hoeft dat eigenlijk niet, want de software weet wat het beste is voor je oren.

Is de Nuraloop iets voor jou?

Dat hangt er vanaf. Afhankelijk van je doel zijn deze fantatistische earbuds ideaal voor jou. Als je een audiofreak bent en graag proeft van immersieve en persoonlijke muziek, dan moet je niet twijfelen. Dat geldt ook voor de sportfans die graag naar hun favoriete muziek luisteren tijdens het lopen. De Nuraloop blijft goed zitten en je kan de ANC-zelf harder of zachter zetten. Zo kan je veilig de straat op met je motiverende afspeellijst. Maar wie op zoek is naar eenvoudige earbuds zonder te veel toeters/bellen en je eigenlijk niet veel om de audiokwaliteit geeft, dan zijn er betere oplossingen. Voor 169 euro zit Nura gemakkelijk onder de best verkopende earbuds, voor deze prijs krijg je dus heel wat terug.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Nuraphone: is dit de hoofdtelefoon van de toekomst?

De Nuraphone is een echte krachtpatser. Ontdek hier mijn ervaring met deze Australische hoofdtelefoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here