Reviews

Hearthstone: Fractured in Alterac Valley review

Hearthstone Fractured in Alterac Valley
Voordelen
Geweldige sfeer
Hero-kaarten zorgen voor variatie in de meta
Nadelen
Honorable Kill niet echt impactvol
Veel 'oude' decks nog steeds zeer krachtig
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Totaalscore 8
Ondertussen is het enkele weken geleden sinds de release van Hearthstone: Fractured in Alterac Valley. De laatste nieuwe uitbreiding van het digitale kaartspel zorgde voor een nieuwe speelervaring.

Nieuwigheden in FiAV zijn het nieuwe keyword Honorable Kill, maar ook de terugkeer van de populaire Hero-kaarten. Deze hebben de voorbije weken de grootste impact gehad op de gespeelde classes en wisten de United in Stormwind quests grotendeels te verdringen. Hier was dan ook nood aan, want na enkele maanden van dominantie had iedereen er wel genoeg van. Quests zorgden voor unieke gameplay, maar al snel werd het een race naar het voltooien ervan, wat in de meeste gevallen ook een snelle overwinning met zich mee bracht.

Hero-kaarten

Hoewel niet alle FiAV Hero-kaarten gespeeld worden, kan je er momenteel zo’n vijf van de tien tegenkomen op de Hearthstone ladder. Het meest aanwezig zijn de Warlock en Shaman exemplaren, maar ook met Druid, Priest en Rogue wordt geëxperimenteerd. 

Waar Freeze Shaman nog veel variaties ziet en het ‘beste’ deck nog niet vast staat, toonde vooral Warlock zich dominant. Het zogenaamde OwlTK deck slaagt er immers consistent in om verminderingen in mana-kost te in zijn voordeel te gebruiken en tegenstanders met een eenvoudige combo uit te schakelen. Niet meteen het leukste deck om tegen te spelen, maar het lijkt het vervelende Warlock quest deck te verdringen en dat is al veel waard. 

De andere Hero-kaarten hebben voornamelijk wat meer ondersteuning nodig, iets dat we hopelijk zullen zien in de opkomende mini-set of de volgende uitbreiding. Iets gelijkaardigs zagen we in United in Stormwind, waar Warrior enkele cruciale kaarten kreeg om de quest dominant te maken. 

Honorable Kill

Wat het nieuwe keyword betreft zijn we minder enthousiast. Op enkele uitzonderingen na worden de nieuwe kaarten immers niet gespeeld. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat ze voornamelijk damage-effecten hebben en het zelden een goed idee is om te wachten met het gebruik ervan. Wil je een minion van het bord verwijderen, dan ga je dat altijd doen, ook al mis je dan de Honorable Kill trigger. Hierdoor zijn er vaak efficiëntere kaarten om in je deck te steken. 

Eindoordeel

Kijken we naar de uitbreiding in zijn geheel, dan zijn we zeer tevreden van Fractured in Alterac Valley. De sfeer zit immers zeer goed: Alterac Valley is een iconische battleground in World of Warcraft en het perfecte einde voor een jaar dat eerder al een Horde en Alliance set zag. Het feit dat Alterac Valley vol sneeuw ligt past ook nog eens bij onze winter in de echte wereld en digitaal werd er aandacht besteed aan het introduceren van Frost spells en Freeze-effecten. Hoewel Honorable Kill niet meteen impactvol is, zijn de Hero-kaarten dat wel en zij zullen het komende jaar ongetwijfeld voor interessante decks blijven zorgen. 

gamingHearthstone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals