Reviews

Logitech POP Keys en POP Mouse review: Typen en klikken vol kleur

Voordelen
Felle kleurthema's
Leuke type-ervaring
Handige Emoji-toetsen
Superstille muis
Nadelen
Niet voor langdurig typen
Toetsenbord veel luider dan muis
Aanbevolen prijs: €99,99
Waar te koop?

Logitech POP Keys Mechanisch Draadloos Toetsenbord Roze Azerty

Totaalscore 8
Met de POP Keys en POP Mouse introduceert Logitech twee vrolijke accessoires die jongeren en content creators toelaten hun eigen stijl uit te drukken.

De nieuwe POP-producten maken deel uit van de Logitech Studio Series en zijn een combinatie van de speelse toetsenborden en muizen van Logitech G met de productieve line-up voor professionals, zoals de MX Keys. Het resultaat is een mechanisch toetsenbord en een stille muis, met felle kleuren en emoji-knoppen die gekoppeld kunnen worden aan een maximum van drie apparaten.

Logitech POP Mouse

Geen saai gedoe

Dat Logitech zich met POP op een jong doelpubliek richt wordt meteen duidelijk bij de unboxing van het knalgele (ook wel Blast genoemd) toetsenbord en de bijbehorende muis. Andere kleurthema’s bestaan uit een mix van paars en muntkleur (Daydream) of rood en roze (Hearthbreaker). Allemaal combinaties die meteen de aandacht trekken. Zelfexpressie is dan ook het centrale thema.

We vinden het jammer dat er geen zwart-wit exemplaar beschikbaar is, maar saai past nu eenmaal niet bij POP. Openen we de doos dan lachen emoji’s ons vrolijk toe vanop de verpakking. Logitech heeft komaf gemaakt met de plastic waar een toetsenbord normaal in komt en het uitpakken heeft meer weg van een paar nieuwe schoenen. Goed voor het milieu en een veel leukere ervaring. 

Logitech POP Keys

In de doos vinden we vier extra keycaps. Omdat het hier om een mechanisch toetsenbord gaat zijn de toetsen makkelijk te vervangen. Je ‘popt’ ze er makkelijk af zodat je het wenende gezichtje kan veranderen door een duimpje omhoog of een hartje. Een toets die het hele Emoji-menu opent is ook een mogelijkheid. Daarna moet je enkel nog even de Logitech Options software starten en ook daar de wijziging doorvoeren. Je kan er ook de F4 tot F12 knoppen naar wens aanpassen, standaard de mediatoetsen maar er is ook een knop voor het muten van je microfoon en het activeren van de dicteerfunctie. Deze laatste wordt helaas niet ondersteund wanneer Nederlands (België) de invoertaal van Windows is.

POP Keys in Logitech Options.

Het beste uit de professionele line-up

De F1-F3-toetsen gebruik je om snel te wisselen tussen maximaal 3 apparaten waarmee je makkelijk kan verbinden via bluetooth of de Logi Bolt dongle. Deze wordt meegeleverd met POP Keys maar is niet voorzien voor de POP Mouse, al is het zeer eenvoudig om beide aan dezelfde dongle te koppelen. De enige functionaliteit die we hier nog missen is de mogelijkheid om met een druk op je toetsenbord meteen ook de muis mee van apparaat te doen veranderen. Omdat het knopje daarvoor onderaan zit gaat dat immers iets trager. 

We hadden al snel door dat we als redacteur niet meteen de doelgroep zijn voor POP. De mechanische toetsen (cherry brown) zorgen voor een heel aangename type-ervaring door de auditieve feedback die ze geven, maar voor razendsnel typen zijn ze niet geschikt. De ervaring kan nog het best omschreven worden als die van het typen op een typmachine. Er is met andere woorden heel wat key travel (de afstand die nodig is om de toetsen volledig in te drukken). Om dezelfde reden waren we ook geen fan van de ronde toetsen. De stijl is geweldig, maar we zaten al eens sneller naast een toets wanneer we het tempo opdreven. 

Stil, maar luid tegelijk

Van de POP Mouse zijn we een grote fan voor kantoorwerk, want ze is… muisstil. Kliks zijn amper hoorbaar en ze is ook enorm licht, twee eigenschappen die onze MX Master 3 niet heeft. Zeer handig wanneer je al eens vaak een online vergadering bijwoont. We zien de muis dan ook snel in onze rugzak verdwijnen voor onderweg, zeker als goedkoop alternatief voor de MX Anywhere 3. Het belangrijkste verschil tussen die twee is het ontbreken van de vooruit en terug knoppen. Bovenaan heb je wel een knop die je zelf kan instellen, indien gewenst met het Emoji-menu. 

Na de vorige paragraaf vraag je je misschien af waarom Logitech een enigszins luid mechanisch toetsenbord koppelt met een stille muis en dat vinden wij ook een vreemde keuze. De belangrijkste reden is dat een mechanisch toetsenbord een vereiste is als je makkelijk toetsen wil kunnen vervangen, maar in een kantooromgeving of tijdens een Zoom call kan dat al eens vervelend zijn. We raden de POP Keys dan ook vooral aan voor je thuiskantoor, waar je er meteen ook met kan gamen moest je dat willen, want dat gaat natuurlijk prima.

Wat nog meer?

Op het vlak van batterijen maken beide gebruik van AA-exemplaren. Twee voor het toetsenbord, één voor de muis. Omdat er geen achtergrondverlichting of andere LEDs aanwezig mag je dan ook een batterijduur verwachten van meerdere maanden. 

Wat de prijs betreft zit Logitech hier goed met 99,99 euro voor het POP toetsenbord. Voor een toetsenbord is dat zeker niet weinig, maar voor een mechanisch exemplaar is dat al veel redelijker. Je betaalt bovendien ook bij voor functionaliteit, zoals het verbinden met meerdere apparaten. Met 39,99 euro voor de POP muis geldt hetzelfde: kijken we naar de 89,99 euro die de MX Anywhere 3 kost dan gaat het hier om een redelijk bedrag.

Eindoordeel POP Keys & Mouse

Type jij de hele dag lang, dan is het POP Keys toetsenbord waarschijnlijk niets voor jou, maar gebruik jij je computer vooral om te mailen of het videovergaderen dan is deze nieuwe line-up perfect. Het design laat je met zijn felle kleuren toe om je eigen stijl uit te drukken en is een geweldig alternatief voor eentonige professionele toetsenborden en alles wat gamer schreeuwt. Beide producten zitten ook vol met functionaliteit, van verbinden met meerdere apparaten tot het snel toevoegen van een Emoji. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business