Reviews

Hands-on met Hearthstone Battlegrounds Buddies

Hearthstone Battlegrounds Buddies
Voordelen
Veel nieuwe mogelijkheden
Volledig gratis
Maakt Battlegrounds toegankelijker
Nadelen
Mogelijk maar tijdelijk
Niet alle Buddies zijn even goed
Aanbevolen prijs: €NVT
Waar te koop?
Totaalscore 9
Hearthstone: Battlegrounds ziet met de toevoeging van buddies aan de populaire modus de grootste update sinds de lancering twee jaar geleden.

Dat Battlegrounds een enorm succes is hoeven we je al niet meer te vertellen. Sinds Blizzard een eigen auto-battler toevoegde aan het digitale kaartspel hebben heel wat spelers én content creators er hun go-to spelmodus van gemaakt. Battlegrounds krijgt bijgevolg geregeld updates. Dat gaat dan om de toevoeging van speelbare helden, nieuwe minions of zelfs volledige tribes, maar ook volledig nieuwe gameplay-elementen. Meestal gaat het om tijdelijke veranderingen, maar met Battlegrounds Buddies krijgt de modus nu ook een grote permanente toevoeging. 

Update: Het blijkt nog niet zeker te zijn dat Battlegrounds Buddies permanent deel gaat uitmaken van Hearthstone. 

75 nieuwe kaarten

Het is meteen ook de grootste update voor Battlegrounds, want elke hero krijgt zijn eigen unieke Buddy, goed voor een totaal van 75 nieuwe kaarten. Buddies kunnen gespeeld worden net zoals minions, maar je moet ze verdienen in plaats van ze te kopen. Dit doe je door de nieuwe Buddy Meter op te vullen: dit gebeurt automatisch bij het begin van elke vechtfase, wanneer je schade aanbrengt, Divine Shields breekt, wint of gelijkspeelt. Je krijgt ook een kleine bonus afhankelijk van hoeveel minions je hebt in het begin. De achterliggende wiskunde ontbreekt hier, maar niet elke Buddy is even snel verdiend. Buddies met een hoger level (Tavern Tier) vragen bijvoorbeeld meer tijd. Meestal kan je wel ongeveer inschatten wanneer je je Buddy zal krijgen, maar het is moeilijk in te schatten in het begin van een match. 

Buddy Meter Hearthstone
De nieuwe Buddy Meter in Battlegrounds.

De Buddy Meter heeft twee segmenten, want je wil natuurlijk ook triples kunnen maken. Je eerste Buddy krijg je bij het vullen van het eerste deel, terwijl het tweede en derde exemplaar aan je hand worden toegevoegd bij een volle Buddy Meter. Wanneer je je buddies speelt is dus volledig aan jou. Je kan een enkel exemplaar spelen of wachten tot je een triple bij elkaar hebt. Omdat de effecten van de Buddies afgestemd zijn op de speelstijl van de bijbehorende Hero vonden wij het bijna altijd een goed idee om je Buddy meteen te spelen.

Hands-on met Buddies

Battlegrounds Buddies is live sinds patch 22.2 die uitkwam op 25 januari. Dat betekent dat we ondertussen twee weken de tijd hebben gehad om een hele hoop buddies te testen. Persoonlijk ben ik geen ervaren Battlegrounds speler, maar ik moet toegeven dat ik me enorm geamuseerd heb met de modus sinds de patch. Een sterk bord bouwen blijft een van de moeilijkste elementen van Battlegrounds, zeker in het begin van elke match, en de buddies helpen hier enorm bij. Hun stats zijn meestal hoger dan die van de minions die je tot dan toe gekocht hebt en de effecten zorgen onmiddellijk voor een sterke stijging in je powerlevel. Dit zorgde er geregeld voor dat een slechte start goed gemaakt werd, omdat het effect van onze Buddy een grotere impact had dan dat van de Buddy van onze tegenstanders. 

Hoe goed een Buddy is hangt van veel zaken af, maar we merkten al snel dat een permanent effect bijna altijd beter is dan een eenmalige Battlecry. Zo geeft de Loyal Henchman van Rafaam je een kopie van de tweede minion die je verslaat in elk gevecht. Goed dus om je bord te verbeteren of gewoon voor de extra 1 goud als je het verkoopt. Aan de andere kant geeft de Battlecry van Vaelastrasz (Buddy van Alexstrasza) je slechts één keer een extra minion die goed of slecht kan zijn. 

In het algemeen zijn we echter zeer tevreden met de toevoeging van Buddies. Naast de nieuwe gameplay-elementen zorgt het immers ook voor een extra manier voor de ontwikkelaars om balance changes door te voeren. Tot nu toe waren zij immers beperkt in het aanpassen van Hero Powers wanneer een Hero te dominant bleek te zijn, maar met de toevoeging van Buddies is er plots een tweede manier, zonder dat er aan individuele minions gesleuteld moet worden. Het Hearthstone team voert deze verbeteringen ook steeds sneller uit, wat Battlegrounds alleen maar ten goede kan komen. 

Wie aan de slag wil gaan met Battlegrounds Buddies kan Hearthstone downloaden via PlayHearthstone.com voor PC, of in de Google Play Store of Apple App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business