Reviews

MSI Modern AM242TP 11M review: een efficiënt totaalpakket 

msi modern am242tp
Image Credit: MSI
Voordelen
Efficiënt kabelmanagement
Veel aansluitingspoorten
Touch display
Degelijke prestaties
Nadelen
Tegenvallende kwaliteit van videogesprekken
Minder krachtig dan Apple M1 iMac
Aanbevolen prijs: €Vanaf 1099
Waar te koop?

MSI Modern AM242TP 11M-843EU, IPS-LED FHD16:9 (1920 x 1080), 10pts Touch, Anti-Glare, Intel HD Graphics, 256 GB SSD, 120 W, wit

Totaalscore 8
Heb je geen ruimte op je bureau voor een desktop én een monitor? De MSI Modern AM242TP 11M all-in-one combineert het beste van beide werelden.

Een goede monitor aansluiten op je desktop of laptop is geen overbodige luxe, maar veel mensen ergeren zich aan de wirwar van kabels die hun opstelling creëert op hun bureau. Herken je jezelf hierin, dan kan een all-in-one pc voor jou de oplossing zijn. Met een all-in-one pc heb je alle functionaliteiten die een desktop en een monitor bieden gecombineerd in één apparaat. De Apple iMac is een bekend voorbeeld, maar ook voor Windows-gebruikers zijn er veel alternatieven. Wij nemen in deze review de MSI Modern AM242TP 11M onder de loep. 

MSI Modern AM242TP 11M review 

Design & aansluitingen

Als je de MSI Modern AM242TP 11M uit de doos haalt, denk je even dat je je vergist hebt en een gewone monitor hebt gekocht. Het apparaat ziet er op het eerste gezicht als een standaard 24”-monitor uit. De dunne schermranden kunnen we zeker wel appreciëren. Het vastmaken van het scherm gaat zeer vlot met slechts een paar vijsjes. Verder kan je het scherm eenvoudig hoger en lager verstellen, maar erg kantelbaar is het niet. Bij vorige modellen in de MSI Modern AM241-reeks werd een losse webcam meegeleverd die je op het scherm moest vastmaken. Nu zit de webcam gewoon geïntegreerd in het geheel, wat volgens ons toch gewoon praktischer is. Je kan je webcam nog altijd uitschakelen met een webcamcover als je privacy je veel waard is. 

All-in-one pc’s durven wel eens zeer karig te zijn als het aankomt op het aantal aansluitingspoorten, maar daar maakt MSI zich zeker niet schuldig aan. Op de achterkant vinden we de voedingspoort, twee HDMI-poorten en twee USB-A poorten. Die worden nog eens aangevuld op de zijkant met twee extra USB-A, twee USB-C en één audiopoort.  

Weg met kabels 

Één van de redenen bij uitstek om all-in-one te gaan is natuurlijk het efficiëntere kabelmanagement. De MSI Modern AM242TP 11M reduceert het aantal noodzakelijke kabels tot één, namelijk de voedingskabel. Geen gerommel meer met kabels tussen je monitor en pc trekken. Dat schept een heerlijke rust en orde op je bureau. Uiteraard zal het aantal kabels nog uitbreiden als je een muis, toetsenbord en headset zou aansluiten (wat we wel aanraden te doen), maar dat kan evengoed ook draadloos via bluetooth. Hoe minder kabels op je bureau, hoe beter. 

msi modern AM242TP setup
MSI Modern AM242TP doet het met een minimum aan kabels.

Display & beeld

We beoordelen de MSI Modern AM242TP 11M eerst als monitor. De beeldspecificaties liggen in lijn met wat je van een 24”-display zou verwachten. De maximale beeldkwaliteit is FHD (1920 x 1080 pixels) met een verversingsgraad van 60 Hz. Je kan verschillende beeldmenu instellen via de bedieningsknop, aangepast aan verschillende toepassingen. Je hebt de standaard ‘User’-modus, een Reader-modus, Cinema-modus, sGRB-modus en Designer-modus. Die verschillende modi stellen de kleurkalibratie en contrast bij. Je voelt aan de specificaties dat het geen display is om te gamen, maar voor zakelijk gebruik en het bekijken van videocontent is de beeldkwaliteit ruimschoots voldoende. Hetzelfde kan gezegd worden over de audiokwaliteit. De webcam valt te vergelijken met een standaard laptopwebcam. Kom je graag goed in beeld, valt een externe webcam (verkieselijk nog met microfoon) te overwegen.

De AM242TP 11M voegt nog een nieuw element toe aan de MSI Modern-reeks: touchbediening (de afkorting TP in de productnaam staat voor Touch Panel). Het display kan tot 10 aanrakingen simultaan registreren en doet dat zeer accuraat, al stellen we ons toch vragen bij de praktische meerwaarde. Uiteindelijk zal je toch een muis en toetsenbord aansluiten op de pc waardoor je zelden tot nooit gebruikmaakt van de touch control. 

Prestaties 

Voor het monitorgedeelte krijgt de MSI Modern AM242TP 11M dus al een dik voldoende, maar presteert hij ook goed als pc? De all-in-one komt in verschillende configuraties met een Intel i3-processor, Intel i5 of Intel i7 met 16GB RAM zoals in ons testmodel. De pc start zeer vlot op en ook multitasken vormt geen probleem. Het toestel voert zijn taken ook opvallend geruisloos uit. Toch haalt de pc net niet voldoende uit de i7-chipset om hem ook aan te raden voor het zwaardere grafische werk, daar schiet de grafische kaart voor tekort. De MSI Modern AM242TP 11M is krachtiger dan een veel HP Pavilion of Dell Insprion all-in-one-modellen, maar moet wel de duimen leggen tegen een Apple M1 iMac. Uit de doos komt de pc nog met Windows 10, maar je kan perfect upgraden naar Windows 11 als je dat wilt. 

Ondanks die beperkingen is de MSI Modern AM242TP 11M ook als pc geslaagd voor onze test. Voor de meeste gebruikers zal een i5-configuratie met 8GB RAM volstaan en ook financieel interessanter zijn. 

MSI Modern AM242TP 11M: verdict 

Die optelsom maakt van de MSI Modern AM242TP 11M een efficiënt totaalpakket waar je zeer vlot mee kan werken. Deze all-in-one doet zowel als monitor en als pc zijn job en is oerdegelijk te noemen. Het is ook goed om te zien dat MSI het concept van zijn all-in-one pc’s probeert op te frissen met subtiele designwijzigingen en aanraakbedieningen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business