Reviews

Hearthstone: Murder at Castle Nathria review

Voordelen
Nieuw keyword met Infuse
Locations zijn leuke toevoeging
Zeer veel nieuwe decks
Nadelen
Alle decks willen spelen blijft prijzig
Aanbevolen prijs: €NVT
Waar te koop?
Totaalscore 8
Eerder deze week verscheen Murder at Castle Nathria, de laatste nieuwe uitbreiding voor Hearthstone, het digitale kaartspel van Blizzard Entertainment. Hoe speelt de nieuwe set?

Met Murder at Castle Nathria brengt Blizzard de tweede uitbreiding van het jaar naar de Hearthstone-spelers. Opnieuw kregen we een set voorgeschoteld van 135 nieuwe kaarten, met daaronder 10 legendarische gasten uitgenodigd door Sire Denathrius. Het duurt echter niet lang of de host wordt dood aangetroffen, en dat vraagt natuurlijk om een onderzoek in ware Cluedo-stijl.

Nieuw Infuse keyword en Location kaarten

Murder at Castle Nathria brengt net als andere sets zijn eigen unieke elementen naar Hearthstone. Zo is er het Infuse keyword, dat kaarten krachtiger maakt wanneer er een bepaald aantal vriendelijke minions sterven. Het maximale uit de kaarten halen vraagt dus wat planning, want het werkt enkel als je ze in je hand hebt. We merkten meteen dat deze kaarten ervoor zorgen dat minions belangrijker zijn in Castle Nathria. Dit speelt aangenamer dan de op Spells gebaseerde speelstijl van eerdere expansions.

Dit keer krijgen we ook een volledige nieuwe soort kaarten: Locations. Deze kaarten plaats je op het speelveld en blijven daar tot alle charges zijn opgebruikt. Ze hebben een cooldown van 1 beurt en zijn een beperkt aantal keren bruikbaar. Het is dus nodig om wat na te denken bij het gebruik ervan, zodat je ze in de best mogelijke omstandigheden gebruikt. Persoonlijk zijn we fan van de kaarten en lijken ze in verschillende decks meteen al impactvol genoeg om gespeeld te worden, zoals de nieuwe Imp Warlock en Pure Paladin.

Pure Paladin is inderdaad ‘impressive’.

Nieuwe decks

Wat de meta betreft zorgt de uitbreiding alvast voor de nodige vernieuwing. Imp Warlock is veruit het populairste deck en ziet heel wat nieuwe kaarten gecombineerd met enkele oude, vergeten kaarten. Dit zorgt voor een interessant nieuw deck dat aangenaam speelt.

Verder vonden we het goed om Evolve Shaman terug te zien in de meta, na een tijdlang weggeweest te zijn en dat komt vooral door Baroness Vashj, een legendary uit de nieuwe set. Skeleton Mage lijkt ook enorm sterk te zijn momenteel en geeft Mage-liefhebbers de kans om Mech Mage even naar de zijkant te schuiven, met een gelijkaardige winrate. Pure Paladin vonden we ook een fijn deck om te spelen, al heeft het meer problemen met de vele tokens die gespeeld worden door decks zoals Imp Warlock en Evolve Shaman.

Vergeet ook niet de nieuwe Tavern Pass aan te schaffen voor extra cosmetics.

Eindoordeel

Alles samen hebben we ons de voorbije dagen enorm geamuseerd met Murder at Castle Nathria. De meta zal zich ongetwijfeld vormen in de komende week en niet alle nieuwe decks zullen deel blijven uitmaken van het spel, maar terwijl het nog even het wilde westen is, is het zeker de moeite om wat card packs te kopen en deze Hearthstone expansion zelf uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business