Reviews

Logitech G502 X Plus review

Logitech G502 X Plus
Voordelen
Razendsnelle sensor
Vernieuwd ontwerp
Lange batterijduur (zonder RGB)
Nadelen
Prijzig
Aanbevolen prijs: €159
Waar te koop?

Logitech G G502 X LIGHTSPEED Souris Gaming Sans Fil - Souris optique avec boutons optiques-mécaniques hybrides LIGHTFORCE, Capteur gaming HERO 25K, compatible PC - macOS/Windows - Blanc

Last Amazon price update was: 27 mei 2024 16:06 16:06
Totaalscore 9
Logitech’s populairste gaming muis is terug en beter dan ooit. Maak kennis met de Logitech G502 X Plus.

De Logitech G502 X Plus betekent een nieuw tijdperk voor de populaire 502 line-up van het bedrijf. De release van de Logitech G502 X Plus samen met de bedrade Logitech G502 X en de nieuwe Logitech G502 X Lightspeed Wireless zat er al een tijd aan te komen, maar nu de muizen eindelijk beschikbaar zijn werd het snel duidelijk dat ze het wachten waard zijn. De optische switches zijn beter, de draadloze prestaties vernieuwd en ook het design kreeg een update. 

Niet iedereen kan echter even goed om met verandering en we verwachten dat er van fans wel wat weerstand zal komen over de keuze van Logitech om de mogelijkheid om het gewicht aan te passen te verwijderen in deze line-up. Daar blijft het echter bij en de Logitech G502 X Plus zal ongetwijfeld oude én nieuwe gebruikers kunnen overtuigen. 

Prijs

Voor de Logitech G502 X Plus moet je wel wat overhebben, want de muis is momenteel niet te vinden voor minder dan 160 euro. Dat prijskaartje is wel enigszins te verwachten voor een premium muis, al betaal je natuurlijk ook voor zaken die misschien niet zo nodig zijn, zoals de RGB-verlichting. Draadloos opladen is ook een optie, maar daarvoor moet je nog eens extra investeren in de Powerplay muismat van Logitech G, die je zo’n 130 euro zal kosten. 

Ontwerp

Met de Logitech G502 X Plus volgt het bedrijf de trend van lichte muizen die we in 2022 al vaker gezien hebben. Het geheel weegt 106 gram inclusief de PTFE voetjes, die het geheel makkelijker over je muismat doen glijden. Het aanpassen van het gewicht is niet nodig, al kan je wel de gewichten uit andere recente Logitech G-muizen gebruiken, moest je die ter beschikking hebben. 

De Logitech G502 X Plus zal vooral in de smaak vallen bij gamers die fan zijn van een palmgrip, zoals dat ook bij de Roccat Kone XP Air het geval is. De muis is met kleinere handen echter ook gemakkelijk te gebruiken. De zijkanten hebben een premium grip en je duim kan aangenaam rusten. In totaal zijn er 13 knoppen die naar smaak geprogrammeerd kunnen worden en zeer aangenaam voelen door de nieuwe mechanische switches die gebruikt worden. De extra knop voor je duim is ook het vermelden waard, want deze kan omgedraaid worden indien gewenst, of voorzien worden van een cover die niet klikbaar is. 

De aanwezige RGB is netjes geïmplementeerd, maar de keuze is natuurlijk aan jou of je hier gebruik van wil maken of liever wat batterij spaart. In dit laatste geval is de Logitech G502 X Lightspeed Wireless misschien de betere keuze.

Prestaties

Wat de prestaties betreft hebben we niet te klagen. De PTFE voetjes haalden we al aan en ook het gewicht noemden we al prima, zeker voor tijdens het gamen. Het feit dat je met G Hub de knoppen opnieuw kan programmeren is ook een groot voordeel.

Verder is er nog de HERO 25K sensor, dezelfde die zijn voorganger ook al had en ervoor zorgt dat je vlot en accuraat kan bewegen, of dat nu in een game is die razendsnel gaat of net veel trager. Voor de meeste gamers zal deze sensor misschien zelfs te snel zijn, maar wie op een professioneel niveau speelt zal er zeker zijn voordeel uit halen. 

De Lightspeed verbinding is ook verbeterd en is 68 procent sneller dan die van de vorige generatie. Daarbovenop kan je nu ook één dongle gebruiken voor meerdere toestellen. Het wordt niet expliciet vermeld, maar vermoedelijk gaat het hier dus om een versie van Logi Bolt

De batterij tot slot gaat aardig lang mee en je kan al snel 120 uur verwachten wanneer je geen gebruik maakt van de RGB-verlichting. Daar blijft nog zo’n derde van over met verlichting, dus je overweegt best of je die kleurtjes echt wel nodig hebt. 

Kopen of niet?

De Logitech G502 X Plus is razendsnel en komt met de nodige programmeerbare toetsen. Het ontwerp is vertrouwd maar ook verbeterd en zal elke type gamer kunnen bekoren. De prijs is wel naar behoren en zal sommigen onder jullie ongetwijfeld tegenhouden, zeker als je ook draadloos opladen wil. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business