Reviews

Hearthstone: March of the Lich King review

Voordelen
145 nieuwe kaarten
Eerste nieuwe class sinds de Demon Hunter
Manathirst houdt kaarten langer relevant
Nadelen
Signature-kaarten zijn teleurstellend
Aanbevolen prijs: €NVT
Waar te koop?
Totaalscore 8
Hearthstone: March of the Lich King is de laatste nieuwe uitbreiding van het populaire digitale kaartspel van Blizzard Entertainment. Met heel wat nieuwe kaarten én een nieuwe class, belooft dat heel wat speelplezier.

Hearthstone: March of the Lich King verscheen in december als de laatste uitbreiding in het “Year of the Kraken” Hearthstone-jaar en de focus ligt er, zoals de titel al aangeeft, op de terugkeer van de Lich King, een van de meest gekende slechteriken uit het Warcraft-universum. Heb je het over de Lich King, dan zijn Death Knights nooit veraf, en laat dat nu net de nieuwe class zijn voor deze expansion. De class voegt de nodige variatie toe aan ranked games en is daarom een zeer welkome toevoeging, ook al ligt de winrate voorlopig bij de laagste. Death Knights gebruiken hun Hero Power Ghould Charge om een 1/1 ghoul te summonen met Charge. Deze kan aanvallen zoveel hij wil en sterft steeds op het einde van de beurt. Op dat punt krijgt de speler een Corpse, net als wanneer eender welke friendly minion het leven laat. Die Corpses kunnen dan gebruikt worden om andere kaarten te versterken. Het vraagt de nodige planning en daarom konden we ons wel vinden in deze nieuwe dynamiek. 

145 nieuwe kaarten en nieuw keyword

De nieuwe set voegt daarnaast nog heel wat toe aan Hearthstone. Eerst en vooral zijn er 145 nieuwe kaarten te verzamelen, van normal, rare en epic tot unieke legendary kaarten. Ook zien we weer een nieuw keyword toegevoegd: Manathirst. Het effect van Manathirst kaarten wordt geactiveerd wanneer je een bepaalde hoeveelheid manakristallen beschikbaar hebt. Je hoeft die manakristallen zelfs niet te gebruiken. Het maakt dat kaarten langer relevant blijven. De 1-mana-kaart Arcane Bolt doet bijvoorbeeld maar twee damage, tot je acht manakristallen verzamelt en het plots drie wordt. Nog steeds niet enorm impactvol, maar alle beetjes kunnen helpen. 

Daarnaast maakt ook een oud keyword opnieuw zijn opwachting: Reborn. Minions met Reborn komen opnieuw tot leven met 1 HP wanneer ze sterven. Een prima toevoeging die perfect in deze set past. Met Undead, werd er ook een nieuw Minion Type toegevoegd en minions kunnen nu ook twee types hebben, zoals Undead en Beast, of Undead en Dragon. Ook dit is een goede wijziging en maakt komaf met de vraag “Waarom is dit geen X?” die we ons bij veel kaarten al eens durfden stellen. 

Hearthstone March of the Lich King Arthas 1K

Wat met de meta?

Wat de meta betreft zien we dat momenteel vooral Hunter zeer dominant is, met decks zoals Shockspitter Hunter en Beast Hunter die in de buurt komen van de zestig procent win rate. Beast Hunter is net als Evolve Shaman en Big Spell Mage een oude bekende en we hadden dus liever wat nieuwe decks aan de top gezien, maar op zo’n grote verschuiving zal het waarschijnlijk wachten worden tot de rotatie in maart. Persoonlijk zijn we tenslotte nog blij dat Thief Rogue speelbaar is, want het deck zorgt consistent voor leuke gameplaymomenten.

Teleurstellende Signature-kaarten

Grootste teleurstelling van deze expansion zijn misschien wel de Signature-kaarten, kaarten die je alleen in packs kan krijgen of via speciale evenementen. In dit geval gaat het om 18 kaarten, waarvan 15 legendaries. Al deze kaarten zijn beschikbaar in hun normale en gouden variant, maar met deze Signature-versies wil Blizzard je duidelijk aanzetten om nog meer packs te kopen. Een pure cash grab als je het ons vraagt, zeker omdat de kaarten er zelfs niet goed uitzien. Voor March of the Lich King hebben ze een ijselijke stijl zonder kleur, wat ronduit saai overkomt. Jammer, want er zijn ongetwijfeld manieren van monetization die wel een toegevoegde waarde kunnen hebben voor de speler. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business