Reviews

Hama Fit Watch 6910 review: niet veel omhanden 

Voordelen
Waterdicht
Laag profiel
Apple Health- & Google Fit-integratie
Nadelen
Smartwatch-features te beperkt
Polsbandje
Niet al te accurate metingen
Aanbevolen prijs: €129
Waar te koop?

Hama Montre intelligente 6910 étanche avec suivi GPS, grand écran (1,28" Full Touch LCD, montre GPS avec moniteur d'oxygène sanguin et de pouls, montre de sport pour homme, tracker de sommeil, montre de fitness) Noir

Last Amazon price update was: 25 april 2024 13:47 13:47
Totaalscore 4
Smartwatches en fitnesstrackers zijn er in vele vormen en maten. Zeker bij smartwatches, die iets meer functies bieden, swingt de prijs vaak de pan uit. Hama zet met de Fit Watch 6910 een goedkoper alternatief op tafel.

Op zich ziet de Hama Fit Watch 6910 er met zijn simpele uiterlijk niet verkeerd uit. Behalve twee knoppen en een zwart bandje valt er niet veel aan het horloge te zien. Het scherm van 1,28 inch groot laat niet het scherpste beeld zien. Het lage profiel en lichte gewicht maken wel dat de smartwatch heel de dag te dragen is, al werkt het bandje op dat vlak wel tegen. Het materiaal waaruit het vervaardigd is ademt namelijk niet. Na de horloge lange tijd gedragen te hebben kan je daardoor wat last krijgen van irritatie rond je pols, vooral als je gezweet hebt tijdens het sporten. Opties om het bandje op een later moment te wisselen biedt Hama vooralsnog niet aan.  

Veredelde fitnesstracker 

Het onderscheid tussen fitnesstrackers en smartwatches zit in het aantal functies dat de apparaten weten te bieden: bij fitnesstrackers zijn die vaak beperkt tot… fitness tracken. Aangezien de Fit Watch van Hama ook meldingen kan ontvangen en je muziek kan bedienen is het dus een echte smartwatch. Die smartwatchfuncties zijn echter vrij beperkt: behalve meldingen lezen en muziek bedienen zit er in de Fit Watch ook een stopwatch en timer – nu niet meteen dé slimme functies bij uitstek. Je hebt ook de mogelijkheid om de beltoon af te doen gaan om je telefoon te zoeken als die kwijt is. De functie werkt wel alleen als het horloge verbonden is met je gsm. Ben je hem dus écht kwijt, dan zal je hem dus niet op magische wijze kunnen doen rinkelen.

Als fitnesstracker is het horloge wel dienstbaar. Stappen, hartslag, zuurstofsaturatie, stressniveau, slaap: het horloge kan het allemaal meten. Ook kan je work-outs laten tracken en die informatie naar de Hama Fit Move-app synchroniseren. Daarbij hoef je geen schrik te hebben om in de regen te gaan lopen zonder je smartphone op zak te hebben. Het horloge is waterdicht en een gps-tracker zorgt ervoor dat je gegevens alsnog bijgehouden worden. Zelfs zwemmers kunnen met de Fit Watch hun activiteiten bijhouden.  

Meetresultaten en software 

Over de kwaliteit van die metingen valt wel te discussiëren. Wil je een algemeen idee van hoe actief en gezond je ongeveer bent? Daarvoor zijn de metingen nog net goed genoeg. Wil je echt exact weten hoeveel calorieën je verbrand hebt, of zelfs hoeveel stappen je gezet hebt? Wees je er dan bewust van dat je de meetresultaten met een korrel zout moet nemen: Hama telt het aantal calorieën en de stappen wel heel erg vlot, waardoor je actiever lijkt dan je feitelijk bent.

Meetresultaten kan je daarna laten weergeven in de Hama Fit Move-app. Daar worden alle meetresultaten netjes in grafiekjes gegoten en krijg je van tijd tot tijd een medaille toegereikt om je extra te motiveren. Voor wie zijn data liever bijhoudt in Google Fit of Apple Health is die mogelijkheid er ook. Voor de rest kan je een aantal basisinstellingen wijzigen vanuit de app en maximaal één nieuwe wijzerplaat selecteren.  

Conclusie 

De Hama Fit Watch 6910 houdt het dus grotendeels bij de basis. Als smartwatch blinkt het horloge in ieder geval niet uit: daarvoor zijn de mogelijkheden te beperkt. Als fitnesstracker voor instappers die niet meteen nood hebben aan exacte meetresultaten doet het apparaat wel gewoon zijn werk. Vooral wie regelmatig zwemt en daarvan statistieken wenst bij te houden zal de Hama Fit Watch aantrekkelijk vinden: voor een waterdichte tracker is de Fit Watch best een goede koop. Voor breder of alledaags gebruik is het toestel echter niet toereikend genoeg. Daarvoor zijn de smartwatch-features niet voldoende uitgewerkt en is de algehele ervaring niet gepolijst genoeg. 

€81,00
89,00
Op voorraad
5 new from €81,00
as of 25 april 2024 13:47 13:47

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business