Reviews

Hearthstone: Audiopocalypse mini-set review

Hearthstone Audiopocalypse
Voordelen
Heel veel removal
Veel kaarten voor een lage prijs
Leuk thema
Nadelen
Niet veel kaarten worden gebruikt
Aanbevolen prijs: €NVT
Waar te koop?
Totaalscore 8
Hearthstone: Audiopocalypse is de meest recente uitbreiding voor het digitale kaartspel van Blizzard. De mini-set maakt deel uit van Festival of Legends.

Festival of Legends bracht bij de release in april heel wat nieuwigheden met zich mee. Zo was er Finale als het nieuwste keyword en zagen we ook heel wat wijzigingen doorgevoerd voor het nieuwe Hearthstone jaar: Year of the Wolf, met een nieuwe Core Set en de terugkeer van keywords zoals Magnetic en Tradeable. Ook zag de Priest class heel wat aanpassingen met de nieuwe Overheal mechanic. Genoeg wijzigingen voor een compleet nieuwe meta, waarin nieuwe decks zich dominant toonden. Eind mei kwam daar dan ook nog eens de Audiopocalypse mini-set bij, die voor nog meer variatie zorgde. Na enkele weken gespeeld te hebben, kunnen we je alvast zeggen of de mini-set zijn goud waard is. 

Audiopocalypse maakt 38 nieuwe unieke kaarten beschikbaar voor spelers, goed voor 72 kaarten in totaal. Op het eerste zicht worden er slechts een beperkt aantal kaarten van de nieuwe set gebruikt. Dat is jammer, want de set bevat een aantal leuke Legendaries, waaronder Elite Tauren Champion, een kaart die 8 damage doet aan een Hero wanneer niet alle mana wordt opgebruikt op het einde van een beurt. Kijken we echter naar de kaarten die wél gebruikt worden, dan is de impact hiervan zeer duidelijk. Zo hebben Hunter en Deathknight met Hollow Hound plots een tool om met meerdere vijandige minions om te kunnen. Ook Paladin en Shaman kunnen dankzij Audiopocalypse makkelijker met minions om dankzij Horn of the Windlord, een wapen dat van elke minion die aangevallen wordt een 3/3 maakt. Een derde removal kaart die veel gebruikt wordt is Tough Crowd, een Outcast kaart voor Rogue en Demon Hunter die een minion terug naar de hand van je tegenstander stuurt. 

Het lijkt dus op dat er vooral nood was aan meer removal tijdens Festival of Legends en spelers maken maar al te graag gebruik van de nieuwe kaarten in Audiopocalypse. Hound Hunter is veruit het populairste deck momenteel, gevolgd door Totem Shaman én Evolve Shaman. De derde meest populaire Class is ongetwijfeld Paladin, dat met Pure Paladin nog steeds een krachtig deck heeft. We speelden ook Control Priest, maar maakten weinig gebruik van het Overheal keyword en daar zouden we graag nog verandering in zien komen. Death Knight is na de introductie in March of the Lich King wat beter gebalanceerd en blijft een fijne class om te spelen. 

Is het de moeite waard om de Audiopocalypse mini-set aan te schaffen? Wij vinden van wel, zeker als je 2500 goud beschikbaar hebt in je account. Je krijgt daarvoor immers heel wat kaarten in ruil die sowieso twee jaar meegaan in Standard. Ben je toch niet overtuigd? Dan kan je je goud altijd even bijhouden voor de nieuwe TITANS uitbreiding die recent werd aangekondigd en deze zomer zal verschijnen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business