Reviews

Hearthstone: Fall of Ulduar mini-set review

Beeld: Blizzard
Voordelen
Leuke nieuwe kaarten
Veel kaarten voor een lage prijs
Meta is steeds anders
Nadelen
Niet alle kaarten hebben een impact
Aanbevolen prijs: €NVT
Waar te koop?
Totaalscore 8
Hearthstone: Fall of Ulduar is de mini-set voor de Titans uitbreiding en voegt 38 nieuwe kaarten toe aan het digitale kaartspel.

In augustus lanceerde Blizzard Entertainment Titans, een nieuwe uitbreiding voor Hearthstone. Zoals steeds wordt een lancering van een nieuwe set na een zestal weken opgevolgd met een mini-set. Deze keer is dat Fall of Ulduar, en dan moest natuurlijk Yogg-Saron centraal staan.

Beeld: Blizzard

Yogg-Saron, Unleashed, is één van de 38 nieuwe kaarten die aan Hearthstone toegevoegd worden. Net zoals voorgaande kaarten met het personage zorgt ook deze kaart voor heel wat chaos. Yogg is in dit geval een Titan-kaart en je krijgt na het spelen ervan dus toegang tot drie spells. De meest impactvolle optie is ongetwijfeld die met Mind Control, waardoor je een vijandige minion kan stelen. Tot nu toe had enkel de Priest class toegang tot deze spell, maar daar komt nu dus een einde aan. Je kan er ook voor kiezen om alle vijandige minions elkaar aan te laten vallen of jouw kant van het bord te vullen met 1/1 tentakels. Yogg kost 15 mana, maar wordt 1 mana goedkoper na elke spell die je speelt. De kaart is dus al snel heel goedkoop te spelen en dat zagen we ook tijdens de matches die we speelden. Yogg-Saron, Unleashed, wordt momenteel in 30 procent van decks gespeeld en wij beleefden er heel wat plezier aan.

Snellere metagame

Verder bevat deze mini-set nog enkele andere leuke kaarten, maar de leukste toevoeging is misschien wel die van de random effecten (anomalies) aan het begin van elke game. Deze maken deel uit van het in-game evenement rond Fall of Ulduar (met gratis card packs) en zorgen er bijvoorbeeld voor dat je een match start met extra mana, dat je kaarten minder kosten of dat je start met Yogg-Saron, Hope’s End (de oude versie dus) in je hand. Het maakt dat elke match net dat beetje anders speelt en dat is iets dat Hearthstone ook wel nodig had. Concurrerende kaartspellen zoals Marvel Snap voeren regelmatig kleine wijzigingen door om de meta interessant te houden, terwijl de Hearthstone meta historisch gezien weinig verandert tussen de verschijning van een nieuwe set of mini-set door. Een goede beslissing dus van Team 5, meer van dit!

Hearthstone patch 27.4.2

Verder bracht Patch 27.4.2 nog heel wat wijzigingen aan kaarten met zich mee. Heel wat exemplaren kregen een nerf, maar er werden ook heel wat buffs uitgedeeld, waardoor er nu extra veel kaarten speelbaar zijn in Standard en Wild, maar ook Twist, de nieuwe gamemode die in oktober aan zijn tweede seizoen toe is. Ook hier is de snel wisselende meta een van de meest aantrekkelijke elementen. 

Hearthstone: Fall of Ulduar is verkrijgbaar in de Hearthstone shop voor 14,99 euro of 2000 goud en is wat ons betreft een aanrader. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business