Reviews

Hearthstone: Showdown in the Badlands review

Beeld: Blizzard
Voordelen
Luchtig nieuw verhaal
Excavate keyword
Nadelen
Zeer snel metagame
Aanbevolen prijs: €NVT
Waar te koop?
Totaalscore 8
In november gaf Blizzard het startschot voor Showdown in the Badlands, de laatste nieuwe uitbreiding voor Hearthstone, het digitale kaartspel van de publisher. 145 nieuwe kaarten werden toegevoegd aan het spel en brachten heel wat nieuwe manieren om te spelen met zich mee.

Nadat Hearthstone: Titans spelers een veel gevraagde uitbreiding gaf met daarin iconische personages en locaties uit World of Warcraft, is het met Showdown in the Badlands tijd voor een minder serieuze noot en een verhaal dat losstaat van het wijdere Warcraft-universum. De uitbreiding volgt de Bloodrock Mining Company, een operatie die geleid wordt door Sheriff Barrelbrim, een hebberig personage dat iedereen die tussen hem en mogelijke schatten staat doet verdwijnen in een van de vele cellen die de Badlands rijk is. 

Gelukkig zijn er enkele outlaws die zich verzetten tegen deze hebzucht en dat zien we in legendarische kaarten voor Demon Hunter, Druid, Hunter, Paladin, Priest en Shaman. 

Nieuwe keywords

Een nieuw keyword dat we met deze uitbreiding zien verschijnen is Quickdraw. Kaarten met Quickdraw krijgen een bonuseffect dat alleen geactiveerd kan worden op de beurt dat de kaart in je hand verschijnt. Snel zijn is dus de boodschap. Wat ons betreft is het keyword alvast een goede toevoeging, omdat het erin slaagt om je anders te doen nadenken over je beurten. Zo heb je misschien je volgende beurt al gepland, maar moet je last minute toch nog even overwegen of je niet beter de Quickdraw kaart kan spelen. 

Het tweede nieuwe keyword is Excavate en is veruit het leukste keyword dat we recent zagen verschijnen. Excavate-kaarten voorzien je van een Treasure wanneer je ze speelt. De eerste schat die je opgraaft zal 1 mana kosten, de volgende kost 2 mana en de derde 3 mana. Death Knight, Mage, Rogue, Warlock en Warrior kunnen ook nog een 4 mana Legendary te pakken krijgen en deze bleken alvast heel impactvol te zijn.

Beeld: Blizzard

Populaire decks

Eén van de decks die we het liefst speelden was Highlander Hunter, een deck dat slechts één exemplaar van elke kaart gebruikt om zo voordeel te halen uit de effecten van kaarten zoals de nieuwe Reno, Lone Ranger en Theldurin the Lost. Het deck maakt helaas niet veel gebruik van nieuwe mechanics zoals Quickdraw of Excavate, een trend die we ook vinden bij veel andere populaire decks. Nochtans zijn we zelf enorm fan van Excavate Rogue, omdat de vele schatten en extra mogelijkheden perfect binnen de class passen. Ook bij Mage spraken de treasures ons aan en we zijn blij ze te zien in Secret Mage.

Games zullen echter niet altijd lang genoeg duren om volop gebruik te maken van de schatten en dat komt vooral door de aanwezigheid van aggro decks, zoals Aggro Paladin en Treant Druid. Deze decks willen snel winnen en zijn daar zeer – misschien net wat té – goed in. 

Hoe dan ook zijn een groot aantal classes speelbaar en vind je dus makkelijk een deck dat zorgt voor heel wat spelplezier. Enkel Priest, Warlock en Demon Hunter hinken nog wat achterop. Blizzard voert echter geregeld wijzigingen door aan bepaalde kaarten en binnenkort kunnen we ook weer een nieuwe miniset verwachten, die zonder twijfel een impact zal hebben op de gespeelde decks en classes.

Battlegrounds seizoen 6

Deze week ging ook Battlegrounds seizoen 6 van start en er belooft heel wat te veranderen in de tavern. Zo zijn Spells toegevoegd en kan je deze nu ook kopen in plaats van minions. Spells hebben een goudkost, maar ook een variabele kost om ze te gebruiken. In totaal gaat het om 42 nieuwe kaarten, verspreid over alle Tiers. Blizzard voegde ook verschillende nieuwe minions toe en maar liefst 3 nieuwe Hero’s: Snake Eyes, Tae’thelan Bloodwatcher en Doctor Holli’dae. Met het nieuwe seizoen is er ook een nieuwe season pass beschikbaar, die in-game gekocht kan worden en je voorziet van twee extra Hero’s bij de start van elke game en heel wat cosmetische extra’s. 

Beeld: Blizzard

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business