Reviews

Samsung Galaxy Buds 2 Pro review: ideale prijs-kwaliteitverhouding

Samsung Galaxy Buds 2 pro
© Samsung
Voordelen
Oortjes blijven goed zitten
Doosje is niet te groot
Audiokwaliteit past bij prijsklasse
Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
Batterijduur is eerder kort
Bediening van de oortjes instellen is verre van ideaal
Aanbevolen prijs: €139
Waar te koop?

Samsung Galaxy Buds 2 Pro - Draadloze oordopjes met Noise Cancelling - Gray

Last Amazon price update was: 22 juni 2024 17:39 17:39
Totaalscore 8
Met de Samsung Galaxy Buds 2 Pro wist het Zuid-Koreaanse merk vriend en vijand te verrassen. Twee jaar later smaakt het recept nog steeds.

In 2022 reviewden we ze al eens: de Samsung Galaxy Buds 2 Pro. De oortjes zijn nog steeds te krijgen, maar hebben er ondertussen heel wat concurrentie bijgekregen. Doorstaan de Galaxy Buds 2 Pro de tand des tijds?

Zitten stevig, maar duidelijk aanwezig

Met de Galaxy Buds 2 Pro liet Samsung indertijd zien dat het draadloze oordopjes begrepen had: de oplaadcase paste netjes in een broekzak, het design van de oortjes was eerder sober én het draagcomfort werd flink verbeterd ten opzichte van de eerste generatie Buds Pro. De nieuwkomers veranderden de vorm van de oortjes, zodat deze beter zouden blijven zitten én comfortabeler waren. Op dat vlak doen de oortjes het nog steeds goed, al laat het zich voelen dat de markt heel wat bevolkter is geraakt.

De oortjes zijn beschikbaar in drie kleuren: wit, paars en zwart. © Samsung

Bij de oortjes krijg je drie verschillende groottes van oordopje: small, medium en large. Standaard zit de mediumgrootte erop, maar het is een goed idee om eens te wisselen en ook de andere groottes te proberen. Eenmaal je het juiste dopje gevonden hebt, zitten de oortjes namelijk veel beter. Stevig en comfortabel, maar nog steeds verre van natuurlijk. Het plastic van deze oordopjes is namelijk vrij hard en koud, en dat voel je langs de binnenkant van je oor. Sinds 2022 verschenen er dan ook heel wat oortjes die een siliconen element meekregen: dat verbetert het draaggevoel, en maakt dat de oortjes natuurlijker in het oor zitten.

ANC- en transparantiemodus

Wat we Samsung wel moeten meegeven, is dat de oortjes voor een degelijke afsluiting zorgen. Daardoor lukt het om behoorlijke ANC te bieden, die achtergrondgeluiden succesvol weet te isoleren. De buurman die het gras maait of honden die blaffen verdwijnen, net zoals het grootste deel van het geruis op de trein. Op vlak van ANC scoren de Galaxy Buds2 Pro nog steeds goed. Betere alternatieven zijn ondertussen al wel te vinden, maar daar betaal je ook opvallend meer voor. Voor oortjes die tegenwoordig ongeveer 150 euro kosten, zijn de prestaties meer dan navenant.

Dat is iets minder het geval voor de transparantiemodus: die versterkt gewoon alle geluid, ook wat die niet moet versterken. Als je in een stille ruimte zit, zal je daardoor steeds een beetje ruis blijven horen. Een intelligente conversatiemodus doet het gelukkig iets beter en maakt het mogelijk om de oortjes in de winkel aan te houden. Ook voor het bellen zijn deze oortjes geschikt: je bent zeker verstaanbaar als je uit de wind staat. 100% natuurlijk zal je echter niet klinken: ook op vlak van kleine microfoons is de technologie de afgelopen jaren er merkbaar op vooruit gegaan.

Ideaal voor Galaxy en Android

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro zijn dus goede oortjes, maar lang niet voor iedereen. Net zoals Apple dat voor hun AirPods doet, geniet je het meest van de Galaxy Buds als je ze aan een Android-toestel koppelt. Zo heb je op je Galaxy Book of Galaxy S-telefoon meteen toegang tot alle relevante instellingen. Zo kan je een EQ uitkiezen – maar niet zelf instellen, helaas – en de bediening aanpassen. Echt veel keus heb je daar echter niet: je kan je oortjes instellen om tussen geluidsmodussen te schakelen, maar dan kan je het volume niet meer wijzigen. De instelling voor je linkeroortje geldt namelijk ook meteen voor je rechteroortje, wat een flinke tekortkoming is.

Heb je andere Galaxy-toestellen? Dan zijn de Galaxy Buds 2 Pro een uitstekende keuze. © Samsung

iPhone-eigenaars, die mogen meemaken wat Android-eigenaars met AirPods al langer meemaken. Voor iOS-toestellen is namelijk geen app beschikbaar. Heb je een iPhone of wordt je volgende telefoon er misschien één? Laat deze Galaxy Buds 2 Pro dan best links liggen.

Audiokwaliteit

Op vlak van audiokwaliteit zijn ze er in ieder geval niet op achteruit gegaan, deze oortjes. In de standaardinstelling klinken ze zoals het brede publiek ongetwijfeld zal kunnen smaken: net iets meer bas, en voor wie naar gitaargeweld luistert ook extra van dat. Over het algemeen zorgt dat ervoor dat pop- en rapmuziek levendig klinkt, zolang het over actieve muziek gaat. Muziek die het wat meer moet hebben van dynamiek en verschillen tussen luid en zacht, klinken met deze oortjes misschien net iets platter. Zo klinkt de versie van ‘You Are So Beautiful’ van Charles Lloyd en Norah Jones net iets minder interessant dan uit goede speakers, maar klinkt Joe Cocker dan weer een pak dichterbij. Voor wie minder aandachtig luistert of niet heel veel referentiepunten heeft, is de geluidskwaliteit niet gewoon toereikend, maar meer dan voldoende. Wie wat meer audiofiel is en alleen de beste geluidskwaliteit wil, moet daarvoor naar duurdere oortjes gaan kijken.

Batterijduur

Eenmaal je aan het gevoel van de Buds 2 Pro gewend bent, zal je ze al snel hele dagen in kunnen houden. Dan zal je wel merken dat de batterijduur niet enorm lang is: met ANC ingeschakeld moet je ze al na vijf uur opnieuw in het doosje steken. Zonder ANC kan je daar ongeveer 8 uur van maken en met het doosje erbij kom je dan in totaal 30 uur toe. Dat klinkt voldoende en dat is het zeker ook, al valt wel op dat deze oortjes net iets vaker aan de lader hangen dan andere modellen.Vervelender is dat je er, met ANC ingeschakeld, niet altijd een volledige mee doorkomt. Op vlak van batterijduur gaan deze oortjes dan ook maar met de hakken over de sloot.

Conclusie

Al bij al zijn de Galaxy Buds 2 Pro zéker nog geschikt om in huis te halen, zeker als je een Samsung Galaxy-telefoon of Galaxy-tablet of -laptop hebt. Ondertussen zijn er al betere setjes beschikbaar, maar er is een reden dat de Galaxy Buds 2 Pro nog steeds te krijgen zijn: in de huidige prijsklasse hebben ze gewoonweg niet erg veel concurrentie. Misschien van OnePlus, die met hun Buds Pro 2 ook knappe oortjes aan een schappelijke prijs in de winkel hebben liggen. Het gaan dat natuurlijk wel om een heel ander design en om oortjes van een ander merk, dat niet zo goed samenwerkt met je Galaxy-toestel. De Buds2 Pro mogen dan wel een aantal tekortkomingen hebben: om die weg te werken betaal je zoveel meer dat het dat lang niet altijd waard is. Daarom zijn de Galaxy Buds 2 Pro ook in 2024 nog steeds aan te raden, tenzij je een iPhone hebt. In dat geval stop je beter een setje AirPods in je winkelmandje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business