Reviews

Erazer Bandit P20 review: nette gaming-pc voor beginners

erazer bandit p20
© Erazer
Voordelen
Relatief goedkoop pc-gamen
Compacte case met nette plaatsing van onderdelen
Verlichte fans en getint zijpaneel
Goede airflow
Nadelen
Slechts 2 RAM-slots in het moederbord
Geen luxueus afgewerkte case (logisch op dit prijspunt)
Aanbevolen prijs: €1349
Niet elke gamer heeft de luxe om 3.000 euro te kunnen spenderen aan een game-pc. Kant-en-klare builds bieden dan uitkomst. Wij gingen na wat de Erazer Bandit P20, met zijn adviesprijs van 1.349 euro, zoal in huis heeft.

Net als moederbedrijf Lenovo heeft Erazer best een sterke reputatie wat laptops betreft. Onze redactie heeft al verschillende gaminglaptops uit de X-serie getest, telkens met een positieve uitkomst en onderscheiding voor Erazer. We waren dan ook benieuwd om eens aan de slag te gaan met een desktop van de gamingspecialist.

Compacte gaming-pc

Hoewel de Bandit P20 niet schreeuwerig aandoet, ziet de case er wel gewoon uit als die van de gemiddelde gaming-pc. De voorkant en een zijpaneel zijn van metaal. Dat voelt goed, al oogt de case door de matte finish wat plastiekerig. Je moet hem dan ook aanraken om vast te stellen dat de kwaliteit beter is dan je zou denken. Door die matte afwerking is hij wel minder gevoelig voor vette vingers en stof. Het doorschijnend zijpaneel zit met magneetjes bovenaan vast in de case, zodat je het op elk moment (schroefloos) kan openen voor snelle toegang. Bovendien is het zijpaneel mooi donker getint, zodat je net de juiste hoeveelheid inkijk hebt als de pc uitstaat. Van zodra de RGB-verlichte ventilatoren aanslaan, zie je alle onderdelen mooi zitten. Ook de CPU-koeler is verlicht en dat ziet er vet uit. De kast biedt onderdak aan een Micro-ATX-moederbord en is dus behoorlijk compact (34,7 cm hoog, 21,5 cm breed en 40,1 cm diep) en de Erazer Bandit P20 weegt in zijn geheel slechts 8,5 kg. Daardoor kan je hem moeiteloos een plek kan geven, ook op of onder de allerkleinste bureaus en is hij makkelijk te verplaatsen bij het poetsen.

Snelle hardware in een kleine case: is dat niet vragen om hitteproblemen? Het is een van de valkuilen als je een onervaren pc-bouwer zelf aan de slag laat. Erazer heeft er in dit geval alles aan gedaan om de compacte case te laten ademen. Zo is er een grote ventilator aan de heatsink van de CPU bevestigd die ook de stijgende warmte van de GeForce RTX 4060 mee naar buiten blaast, via een tweede fan aan de achterzijde. Fans 3 en 4 zitten onder het deksel bovenop en voeren de rest van de warmte af. Doordat de Erazer Bandit P20 op pootjes staat (op ongeveer 2,5 cm van je bureaublad of vloer), ontstaat er een prima verticale flow om oververhitting te vermijden. Hardwarematig heeft Erazer logische, maar ook gewoon slimme keuzes gemaakt. Je kan het merk wat ons betreft blindelings vertrouwen als je zelf de kennis niet hebt om zelf een pc samen te stellen. Pre-builds als de Erazer Bandit P20 maken pc-gaming ook al toegankelijker, want zo weet je meteen dat de gekozen onderdelen goed samenwerken.

Specificaties en connectiviteit

  • Chipset moederbord: Intel B760 met on-board Intel UHD Graphics
  • Intel Core i5-14400 (20MB Cache)
  • NVIDIA GeForce RTX 4060 (8GB GDDR6), ondersteuning voor Nvidia G-Sync
  • 16GB (4800MHz) DDR5-SDRAM (2 x 8) & 1000GB
  • Connectiviteit: ethernet, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, DisplayPort x3, USB 2.0 x2, USB 3.2 Gen 1 Type A x4, USB-C x2, klassieke lijnin- en uitgangen voor microfoon en hooftelefoon

Zowel voor audio/video als data zal je niet snel te klagen hebben over de connectiemogelijkheden. Een mogelijk nadeel is dat je maar 2 RAM-slots hebt. Wil je het werkgeheugen uitbreiden (dat kan tot 64 GB), dan moet je dus wel een van de aanwezige latjes opofferen. Erazer deed trouwens nog een leuke extra in de doos: een muis. Die is heel basic (er zijn geen zijknoppen), maar is wel op een prettige manier over de hele rug getextureerd. Ook het scrolwiel werkt aangenaam. Wie zelf geen (goede) muis heeft liggen, kan wel meteen aan de slag en later upgraden wanneer er de tijd of het budget voor is.

Benchmarks en prestaties

De Erazer Bandit P20 kan dankzij de Nvidia Geforce RTX 4060 zowat alle nieuw nieuwe games vlotjes draaien op middelhoge settings. In 1080p kan dat zonder problemen, maar bij de allerzwaarste games kan je in 1440p mogelijk tegen de beperking van 8 GB videogeheugen aanlopen. Om een referentiepunt te hebben, hingen we de hardware ook even aan de testbank. Bij de benchmark 3DMark Steel Nomad leverde dat een score van 2272 (22,72 fps) op. Daarmee scoort de Bandit P20 een tikje onder de gemiddelde pc met deze grafische kaart aan boord (2304), al is het verschil verwaarloosbaar. Ook bij Geekbench 6.3 doet de Bandit P20 het GPU-gewijs naar verwachting, met een OpenCL Score van 101893 (bijna pal op het gemiddelde van 101935). Voor wie de prestaties van de CPU wil vergelijken met een andere desktop: daar zijn de scores 2377 (single-core) en 11570 (multi-core). We hebben de Erazer Bandit P20 ook even gebenchmarkt via CrossMark, waar hij een totale score van 1567 toebedeeld kreeg (op een maximum van 2000). De Bandit P20 is een gamingmachine, dus dat hij ook flitsend je alledaagse taken afwerkt, is vanzelfsprekend. De snelheid waarmee toepassingen reageren ligt merkbaar hoger dan bij onze werklaptop en het doet ons een beetje pijn om de Bandit P20 weer in te moeten leveren.

Conclusie

Wie niet zoveel vertrouwen heeft in zijn eigen vaardigheid om een pc te bouwen, kan in dit geval probleemloos terugvallen op Erazer. De net ogende case is functioneel gevuld en qua connectiviteit valt er niet te klagen. De Bandit P20 is met zijn adviesprijs van 1.349 euro nog best toegankelijk, ook al moet je er geen absolute monsterprestaties verwachten. Dankzij de Nvidia Geforce RTX 4060 kan je high-endgames wel steeds vlotjes draaien in Full HD. Wie meer prestaties verwacht, kijkt liever naar een sterkere grafische kaart met meer geheugen.

desktoperazergaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN