Tips

Snel bestanden heen en weer sturen

Snel bestanden heen en weer

Wil je bestanden tussen twee computers uitwisselen, dan komt daar al snel enige configuratie aan te passen, zeker wanneer het om uiteenlopende platformen gaat,  zoals een Windows-toestel en een Mac of een Linux-machine. Met Dukto maakt zo’n transfer een stuk makkelijker.

Het komt er eigenlijk op neer dat je Dukto op twee of meer toestellen installeert (of plaatst, want er bestaat ook een draagbare versie van). Wel eerst even je firewall sussen: Dukto is een bonafide programma. Vervolgens kan je zonder meer met de bestandsoverdracht beginnen.

[download_file]

Voorwaarde is natuurlijk wel dat die machines via je netwerk met elkaar verbonden zijn. Alle pc’s waarop je Dukto had geïnstalleerd, verschijnen dan netjes in de vorm van een pictogram op het Dukto-venster, inclusief de naam van de computer en van de gebruiker. Nu hoef je maar willekeurige bestanden of een complete map naar het gewenste pictogram (lees: de beoogde pc) te verslepen en daar los te laten. Dukto stuurt de data meteen door. Die gegevens komen standaard op het bureaublad van het ontvangende toestel terecht, maar dat valt aan te passen.

Naast het doorsturen van bestanden kan je ook tekst intikken en die met een druk op de knop verzenden. Een basale vorm van chatten dus. Op dezelfde manier kan je trouwens ook tekst – geen afbeeldingen – uit je Windows klembord doorsturen.

Dukto werkt verrassend vlot en is een handige manier om bestanden tussen computers in een netwerk uit te wisselen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business