Tips

SumatraPDF: Doodsimpele PDF-lezer krijgt meer opties

De laatste versie van SumatraPDF, een lichtvoetige gratis PDF-lezer, krijgt geavanceerde instellingen en kan nu beter digitale stripboeken lezen.

Adobe PDF is nog altijd een van de belangrijkste tekstformaten en je kunt daarom talloze gratis lezers downloaden die om kunnen gaan met zijn vele onhebbelijkheden. Als je echter gewoon snel een PDF-tekst wilt openen en lezen, ben je het beste af bij het gratis programma SumatraPDF.

Hoewel SumatraPDF uitblinkt in waar het voor gemaakt is, heeft de maker met versie 2.3 toch enkele geavanceerde opties geïntroduceerd om de nodige aanpassingen te maken. Je kunt daardoor nu de achtergrondkleur van het programmavenster aanpassen, het zoomniveau aanpassen en aangeven naar welke printer SumatraPDF je teksten standaard moet sturen.

[download_file]

Een andere belangrijke toevoeging is de nieuwe Manga-modus, waardoor je voortaan bestanden met het CBZ- of CBR-formaat beter kunt openen. Deze bestandstypes worden voornamelijk gebruikt voor de publicatie van digitale stripboeken en gebruiken een horizontale oriëntatie waar veel tekstlezers moeite mee hebben.

[related_article id=”160534″]

Tenslotte zijn er twee nieuwe sneltoetsen toegevoegd om een pagina omhoog of omlaag te springen, wat je kunt doen met de combinaties Ctrl + Pijl omhoog of Ctrl + Pijl omlaag.

We verwijzen je via dit artikel naar de reguliere versie van Sumatra PDF 2.3 voor Windows. De draagbare versie kun je vinden op de projectpagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business