Tips

Probeer nu al de nieuwe Google Maps voor Android

De vernieuwde Google Maps komt binnenkort ook naar je Androidsmartphone of -tablet, maar je kan hem nu al uitproberen.

Tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O kondigde de zoekreus een nieuwe versie van haar kaartendienst Google Maps aan. Eerder kregen we de nieuwe webversie van de dienst al te zien en nu kan je ook de Androidversie uitproberen.

 

[download_file]

De update is nog niet bij iedereen opgedoken in de Google Play Store, maar de APK is wel al op het internet te vinden. Wie niet wil wachten, kan het bestand onderaan dit artikel downloaden en de nieuwe Google Maps op zijn Androidtoestel (4.0.3 of hoger) installeren. Draait je toestel op Android 4.1, dan moet je deze versie hebben.

[related_article id=”158901″]

Wie met de APK aan de slag gaat, moet wel even in de beveiligingsinstellingen van zijn toestel duiken en de installatie van apps vanaf onbekende bronnen toelaten. Alleen dan kan je apps buiten de Play Store om installeren.

Wij zijn natuurlijk zelf ook al eens met de nieuwe Google Maps aan de slag gegaan op een Androidsmartphone en -tablet. 

Net als bij de webversie "is de kaart de gebruikersinterface". Boven- en zijbalken zijn verdwenen en de kaart eist alle aandacht op. Het uiterlijk is veel platter geworden, geheel volgens de nieuwe stijl die Google doorheen al haar producten aan het doorvoeren is, en er wordt gebruikgemaakt van panelen om informatie weer te geven.

Via een knop aan de linkerkant van het scherm open je een zijpaneel waar je extra lagen, zoals verkeer en openbaar vervoer, over de kaart kan plaatsen. Je kan hier ook naar satellietweergave gaan en je instellingen raadplegen. 

Je kan Google Maps natuurlijk ook gebruiken om plaatsen bij jou in de buurt op te zoeken. Ik zocht naar "restaurants" en selecteerde één van de zoekresultaten voor meer informatie over de locatie. In het geval van een restaurant krijg ik naast een adres en contactinformatie ook beoordelingen te zien van anderen.

Vervolgens kan je een routebeschrijving opvragen om je naar de locatie te leiden. Google biedt zowel informatie voor transport met de wagen, openbaar vervoer, de fiets of te voet.

Over zijn geheel genomen ziet de vernieuwde Google Maps er veel strakker en gebruiksvriendelijker uit dan zijn voorganger. Bovendien lijkt er ook onder de motorkap te zijn gesleuteld, want de dienst werkt toch net wat vlotter dan voorheen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business