Tips

Gereedschapskist voor vaardige handen

Heb je niet genoeg aan de eenvoudige tools die in Windows zijn ingebouwd, dan zie je vast meer uitdaging in een gereedschapskist als die van D7.

Wie zichzelf geen gevorderd gebruiker noemt en zich zelden geroepen voelt Windows te finetunen, zal weinig boodschap hebben aan D7. Dit programma is namelijk een zeer uitgebreide gereedschapskist met tal van geavanceerde mogelijkheden, functies en tweaks.

De makers zelf laten er weinig twijfel over: wie met D7 aan de slag gaat, moet goed weten waar hij mee bezig is. Gratuite experimenten kunnen je systeem namelijk behoorlijk in de problemen brengen.

[download_file]

Een overzicht geven van wat je precies met D7 kan doen is geen eenvoudige opgave. Het programma is namelijk een niet altijd even overzichtelijke combinatie van ingebouwde Windows-functies, zelf ontworpen tools en tal van bestaande, en op het moment zelf nog te downloaden freewares.

[related_article id=”160534″]

Wat deze laatste categorie betreft: D7 haalt de mosterd vooral uit de trukendoos van NirSoft en Sysinternals – geen onbekende namen voor wie wat thuis is in de wereld van systeemtools.

Wat mag je nu zoal concreet verwachten? Uiteraard een uitgebreid deel met uiteenlopende systeeminformatie. Verder een flexibele script-editor, een menu met de belangrijkste systeemtools die in Windows zijn ingebouwd (zoals WMI Tester, System File Checker, IP Config All, Task Scheduler,…), de mogelijkheid om met één muisklik naar een (vooraf ingestelde) map te navigeren, enzovoort.

Verder kan je heel wat operaties automatiseren, zoals het verwijderen van cookies of van tijdelijke (internet)bestanden, het opschonen van systeemgebeurtenissen et cetera. 

Met behulp van externe tools is het bovendien mogelijk allerlei onderdelen van je systeem te testen. Te denken valt aan een stresstest van CPU en RAM-geheugen, aan een snelheidstest van je internetverbinding, aan het testen van enkele typische browser plug-ins, en dergelijke meer.

Uiteraard ontbreekt een reeks tweaks voor al dan niet specifieke versies van Windows niet en hebben ook krachtige tools als Process Explorer, Process Monitor en DebugView onderdak gevonden in D7.

Houd er wel rekening mee dat je in de gratis versie vaker zal aanlopen tegen de mededeling dat een bepaalde functie aan de betaalde Premium-versie is voorbehouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business