Tips

Voeg live webpagina’s toe aan je presentatie

LiveWeb for PowerPoint is een plug-in die je toelaat zonder enige scriptkennis live webpagina's in je presentaties toe te voegen.

Het kan soms handig zijn om in een presentatie live webpagina’s op te nemen, zodat je ook tijdens de voorstelling over actuele data beschikt. LiveWeb maakt dat mogelijk, althans voor PowerPoint (vanaf versie 97).

Zoals je wellicht al had vermoed, is LiveWeb for PowerPoint een plug-in voor PowerPoint. Houd er wel rekening mee dat de maker een andere versie aanbiedt naargelang de PowerPoint-versie waarover je beschikt. Wij bieden hieronder de versie aan voor PowerPoint 2007, 2010 en 2013. Voor eerdere versies kan je hier terecht.

[download_file]

De installatie heb je snel voor elkaar en wanneer je PowerPoint vervolgens opstart, merk je een nieuwe rubriek (LiveWeb) zodra je het tabblad "Invoegen" opent. Die rubriek bevat twee knoppen: "Web Page" en "Edit Page Property".

Met de knop "Web Page" voeg je logischerwijze een webpagina in de geselecteerde dia in. Een kleine wizard verschijnt die je door het hele proces begeleidt. Nu ja, veel parameters zijn er niet echt in te stellen. Er is uiteraard de URL zelf, en verder kun je ook aangeven of je de webpagina automatisch wil laten verversen telkens je die in je presentatie bekijkt. Ten slotte deel je nog mee hoeveel procent van je diaruimte de webpagina mag innemen, hoe die pagina moet gecentreerd worden op de dia en welke zoomfactor je voor de ingebedde browser wilt.  Het is ook mogelijk meerdere URL’s tegelijk op te geven: deze komen dan elk afzonderlijk terecht op opeenvolgende dia’s.

Via de knop "Edit Page Property" kun je deze parameters overigens op elk moment nog aanpassen; wel eerst even het gewenste paginaobject in je presentatie selecteren.

Het kan gebeuren dat je op een foutmelding botst wanneer je LiveWeb wil uitvoeren binnen PowerPoint. Dat heeft dan gewoonlijk te maken met een technisch issue, waardoor PowerPoint niet zonder meer toelaat dat er een ActiveX-besturingselement kan worden ingevoegd. Je leest meer over deze problematiek – en een mogelijke remediëring – op de support-website van Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business